Alsancak Rotary'den Dikkan Grup'a meslekte üstün hizmet ödülü

Alsancak Rotary'den Dikkan Grup'a meslekte üstün hizmet ödülü

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu Alsancak Rotary Kulübü Rotary’nin Meslekte Üstün Hizmet Ödülü’nü çevreye duyarlı çalışmaları nedeniyle Dikkan Grup Genel Müdürü Fatih Mehmet Sancak’a takdim etti.

Alsancak Rotary Kulübü Rotary’nin Meslekte Üstün Hizmet Ödülü’nü 40 yılı aşkın tecrübesi, etik değerleri koruyan çevreye duyarlı çalışmaları nedeniyle İzmir’de faaliyet gösteren Dikkan Gruba verdi. 1978 yılında döküm ve endüstriyel vana üretimiyle başlayan Dikkan’ın günümüzde vana, döküm, hadde, kablo fabrikaları ve gemi geri dönüşüm tesisini buluşturan köklü bir kuruluş haline gelerek çevreci yaklaşımı ile bu ödülü almaya hak kazandığını dile getiren Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Avukat Sezai Nüzhet Noyan, “Rotary’nin dönemin başında 7. öncelikli faaliyet alanı olarak “Çevre”yi belirlemesiyle birlikte dünyamızın geleceğini tehdit eden çevre kirliliğini önlemenin ancak topluma örnek olabilecek nitelikte kuruluşlarla mümkün olduğu düşüncesiyle Dikkan Gruba bu ödülü takdim etmekten büyük onur duyuyorum.” dedi.

Eylül ayında kulüp olarak ilk iş yeri ziyaretini pandemi kuralları çerçevesinde Dikkan Grup bünyesinde Aliağa’da faaliyet gösteren Işıksan Gemi Söküm Tesisi’ne gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Noyan, “Türkiye’de tek dünyada ise 5 ayrı lokasyonda bulunan Işıksan Gemi Geri Dönüşüm tesisine yaptığımız gezi sırasında da daha iyi anladık ki çevrenin korunmasına katkı sunan, daha az doğal madde tüketimi ile kaynakların daha ekonomik kullanılmasına yönelik elde edilen geri dönüşüm malzemeleri ile ayrı bir ekonomik değer yaratan, çevre kirliliğinin azaltılması ve insan sağlığına zarar verecek çöp atıklara engel olunarak enerji verimliliğini artıran, ekonomiye katkısından dolayı da güçlü ekonomik yapı oluşmasına yardımcı olan ayrıca ayrı bir sektör ve iş modeli oluşturarak ülkenin gelişimine katkıda bulunan, Avrupa Birliği kriterlerine göre üretim yaparak sürekli denetlenen ve 28 uluslararası sertifikasyona sahip firmamıza o bölgedeki diğer firmalara da örnek teşkil etmesi açısından bu ödülü vermenin son derece önemli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Ödül töreninin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Fatih Dalkılıç’ın da Alsancak Rotary ailesine katılımıyla yeni üye alımı da gerçekleştiren kulüp “Topluma Hizmet Yeteneği Alsancak Rotary’nin Genlerinde Var” diyerek kulüp üyeleriyle internet üzerinden gerçekleştirdiği toplantıyı sona erdirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.