Alsancak Rotary'den tarihi belgesel

Alsancak Rotary'den tarihi belgesel

Alsancak Rotary Kulübü yaklaşık yarım asra yaklaşan tarihini belgesel film yaptı.

1977 yılında İzmir’in üçüncü kulübü olarak kurulan İzmir Alsancak Rotary Kulübü köklü tarihini hazırladığı belgesel filmi ile kayıt altına aldı. “Çınarın Gölgesinde” isimli belgesel filmde İzmir’in önde gelen iş ve meslek insanlarından oluşan üyelerin anlatımıyla insanlığa hizmet idealinde hayata geçen çalışmalar tekrar hayat buldu.

alsancak-rotaryden-dunyada-bir-ilk-foto-1.jpg

46 yıldır süren dostlukların gönülden yapılan işlere dönüştüğünü fark eden Kulüp Üyesi Selin Tabak bu projenin fikrini oluştururken, filmin Genel Koordinatörlüğünü o Dönemin Başkanı da olan Sezai Nüzhet Noyan, Yapımcılığını ise Aslı Can gerçekleştirdi. Ayşegül Kurtel Başkanlığı ile devam eden projede 2022-2023 Dönem Başkanı Mustafa Nafiz Delen’in de büyük özverileriyle sona gelindi. Kulübün tarihinin bir belgeselde buluşmasının öneminin ilerleyen yıllarda hem kulüp hem de Rotary için artacağını dile getiren Kulüp Başkanı Mustafa Nafiz Delen emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

2021 yılındaki Başkanlığı döneminden bu yana Genel Koordinatörlüğünü yürüttüğü çalışmanın tamamlanmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Sezai Nüzhet Noyan ise, “Her türlü arşiv kıymetlidir. Mutlaka her kulüp her kurum bir arşiv oluşturuyor ama üyelerinin seslerinden görüşlerini ve anılarını dinlemek, bunları canlı canlı geleceğe taşımak, bir şeyler başarmanın heyecanını ilgilisinden, ilk ağızdan ve görerek dinlemek çok özel bir durum. Biz bu belgeseli kulübümüze büyük emek vermiş fakat ebediyete intikal etmiş çok değerli büyüklerimizin anısına adadık” dedi.

alsancak-rotaryden-dunyada-bir-ilk-foto-9.jpg

Noyan ayrıca, “Rotary tarihinde belgeselin ilk defa yapılıyor olması ve tabi ki kulübümüz tarafından yapılıyor olması da bu projeyi özel kılıyor. İzmir’in önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan kulübümüz, çok nitelikli bir insan kaynağına sahip ve bu insanların anılarını yaptıklarını derlemek, gelecek nesillere bırakılan bir hazine bence. Bu belgeseli özel kılan unsur çınarın gölgesindeki insanlardır. Çok emek harcanarak gerçekleştirildi. Emek koyan tüm Başkanlarıma ve ilgililere, özellikle kulüp üyelerimize çok teşekkür ederim. Zaman içerisinde daha da gelişen ve kendini yenileyen bir proje olması da mümkündür. Bu kulübün bir üyesi olmaktan, bu kulüp için emek harcamaya devam etmekten, büyük gurur duyuyorum. Topluma hizmet yeteneği Alsancak Rotary Kulübünün genlerinde hep vardı ve var olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.