Altaylı Ergin: Büyük Altay Academy, futbola yeni bir soluk getirdi

Altaylı Ergin: Büyük Altay Academy, futbola yeni bir soluk getirdi

Büyük Altay Academy, sporcuları her yönden profesyonel futbol hayatına hazırlıyor.

Uluslararası standartlarda futbol eğitimi sağlamak ve futbol sahalarına yeni yetenekler kazandırmak hedefi ile İzmir’den yola çıkan Büyük Altay Academy, sahip oldukları akademik standartlar ile fark yaratıyor.

Büyük Altay Academy Teknik Sorumlusu Alp Ergin, verdikleri eğitimin çok yönlü olduğunu belirterek; “Akademimiz, Altay Spor Okulları arasında çok farklı bir konseptte hizmet vermektedir. Türkiye genelinde yüz altmışa yakın Altay Spor Okulları arasında akademik formatta eğitim veren ilk futbol okuluyuz. Deneyimli teknik kadrolarımızla, saha içi futbol eğitimi ile kalmayıp aynı zamanda sporcularımızı kişisel gelişim noktasında da eksik bırakmıyoruz. Bununla ilgili birden çok saha dışı destek vermekteyiz. Amacımız; önce Altay Spor Kulübüne sporcu yetiştirmek, daha sonra milli takımlara ve Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak” dedi.

alp-ergin-teknik-sorumlu-buyuk-altay-academy.jpeg

UZMAN TEKNİK KADRO İLE GÜÇLÜ YAPI

Saha içi ve saha dışı destekleri ile diğer futbol okullarından farklı olduklarını vurgulayan Alp Ergin sözlerine şöyle devam etti: “Büyük Altay Academy'i farklı kılan, bu eğitim modelimiz ile kariyer sahibi ve deneyimli teknik kadromuzla sağladığımız saha içi profesyonel futbol eğitiminin yanı sıra, saha dışında da öğrencilerimize destek olmamızdır. Bu kapsamda öğrencilerimizin psikolojik ve mental gelişimini önemsiyor, alanında uzman pedagogumuz Yağmur Erişen Yaldız ile her hafta düzenli olarak teorik ve pratik dersler veriyoruz. Bu dersler ile sporcularımızın kariyerlerinde yaşayacağı inişli çıkışlı dönemlerinde duygularını yönetebilmeyi amaçlarken aynı zamanda her zor durumdan kuvvetli şekilde çıkabilen karakterde ve direnç gösteren sporcular yaratmaya çalışıyoruz. Buna paralel olarak yine alanında başarılı İlayda Adıgüzel eğitmenimiz ile sporcularımıza İngilizce futbol terminolojisini öğretirken; sporcularımızın profesyonel hayatlarında karşılaşabileceği yabancı takım arkadaşlarıyla ve teknik direktörleriyle etkin diyaloğa girebilmelerini, olası yurt dışı transferlerinde evrensel dil olan İngilizce ile röportaj verebilmelerini amaçlamaktayız. Saha dışı desteklerimiz bu kadarla sınırlı kalmıyor. Çözüm ortaklığımız Dr. Murat Balanlı Sağlıklı Yaşam Kliniği ile sporcularımıza diyetisyen desteği sunarken, her sporcumuza klinikte ücretsiz vücut analizi ve antrenman programlarına uygun beslenme programı sağlıyoruz. Belli periyotlarla kilo ve vücut yağ endekslerini takip ederek sporcularımızı ideal kilolarında tutuyoruz. Türk futbol kulüplerinin alt yapılarında daha önce benzeri görülmemiş bir hizmetimiz daha mevcut... Yine çözüm ortaklarımızdan olan, Ortomer Ortopedi Kliniği ile yürüttüğümüz çalışmamızda, basış bozukluğu olan sporcularımızın ayak analizlerini ücretsiz şekilde yapıp, ileride tedavisi mümkün olmayan diz, bilek ve ayak kaymalarının önüne geçerken aynı zamanda basış bozukluğuna bağlı performans kaybını ortadan kaldırıyoruz. En önemlisi yine basış bozukluğu kaynaklı sporcu yaralanmalarını minimalize ederken, spor yaralanmaları sebebiyle sporcularımızın gelişimlerine sekte vuran antrenman ve maç kayıplarını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Son olarak, bizi diğer spor okullarından ayıran saha içi eğitimlerimizde müfredatımıza koyduğumuz 2 farklı hizmetimizden biri; futbola özgü pilates eğitimimiz… Eski bayan futbol oyuncusu ve aynı zamanda pilates eğitmenimiz olan Sebahat Güven ile verdiğimiz futbola özgü pilates eğitimi; postür bozukluğu olan sporcularımızın iskelet yapısını düzeltmek için yardımcı oluyor. Hizmetlerimizden diğeri ise özel kaleci antrenörümüz Ahmet Deniz Kurtuluş ile verdiğimiz profesyonel kaleci eğitimimiz de akademimize güç katıyor.”

ALSANCAK 1914 PİLOT TAKIMI İLE HEDEF BÜYÜK

Sadece akademik eğitim ile değil, verdikleri eğitimin doğru uygulanmasının da önemli olduğunun altını çizen Ergin, akademi bünyesinde kurdukları futbol kulübünden de bahsetti. Ergin: “Yeni sezonda kurduğumuz kulübümüz ‘Alsancak 1914’ pilot takımımız ile performans tarafımızı hayata geçireceğiz. Alsancak 1914 sayesinde sporcularımızın yarışmacı kimliğini, hazırlık maçlarımızla en üst seviyede tutmayı amaçlarken, ilk senemiz olan hazırlık dönemimizi her anlamda çok verimli geçirdiğimizi düşünüyorum. Akademimizde başta Avrupa’dan olmak üzere yabancı uyruklu sporcularımız da eğitim görüyor. Yabancı uyruklu ailelerin tercihini bizden yana kullanıyor olmaları bizleri uluslararası platformda da gururlandırırken, çeşitli motiflere sahip sporcu portföyümü Büyük Altay Academy'nin vizyonunu genişletiyor. Akademimizdeki tüm sporcularımıza her ay düzenli şekilde teknik ekibimiz tarafından gelişim ve performans karneleri verilmektedir. Bu sayede velilerimizin çocuklarını takip etme ve sporcularımızın da kendilerini kontrol etmesi gelişimleri açısından önem arz etmektedir. Büyük Altay Academy'i kurduğumuz günden bugüne yaklaşık 7-8 aylık eğitim dönemimizi geride bırakırken geldiğimiz nokta itibariyle, hedeflediğimiz sporcu gelişiminde çok önde olduğumuzu net bir şekilde gözlemlemekteyiz. Çok kısa sürede gerçekleştirdiğimiz doğru antrenman metodolojimiz ile sporcularımızın gelişim seviyesi bizleri çok memnun ederken, bu gidişat bizleri gelecek için umutlandırıyor” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum