Altın fiyatları tırmanışa geçti

Altın fiyatları tırmanışa geçti

Gram altının yeniden uçuşa geçtiğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde altın olanlar için yeni zirveyi açıkladı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş'in, dolari euro, ONS altın, gram altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin değerlendirmeleri:

ABD enflasyonu açıklandı. Piyasalarda bir dalgalanma gördük, altın ve gümüş fiyatlarında yükseliş var, borsa tarafında yatay bir süreç var. Kripto paralarda sert dalgalanmalar var.

BİST 100 endeksi 7675 puan seviyesinden kapanış yaptı. Hafif satıcılı günü tamamladı. Burada kısa vadeli negatif bekletimi devam ettiriyorum. Teknik olarak burada düzelme hareketinin yaşanması gerekiyor.

DÖVİZ KURU

Dolar kuru yavaş yavaş yukarı yönlü hareketlerine devam ediyor. 28.67 TL seviyesinde şu an itibarıyla. Dolar kurunda da 28.74 TL seviyesine kadar bir yükseliş gördük. Kasım ayı yol haritasında bir değişiklik yok. Beklentimiz gerçekleşiyor. Aralık ayında da 29 TL seviyesinin üzerinde bir yıllık kapanışta da 29.70 TL seviyesinde kapanış beklentimiz devam etmekte.

Euro dolar paritesi bu hafta agresif şekilde yükseldi. Her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendiriyoruz. Yatırım aracı olarak dövizi görenlere dolar değil, euro söylemimiz vardı. Hızlı bir yükseliş olduğu için tepki düşüşleri olacak. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar bu gerilemeyi bir fırsata çevirebilir. Bugün dolara kıyasla euronun daha kıymetli olduğunu görüyoruz ama yine pozitif beklentimiz devam etmekte. 2024 yılında 50 TL üzerinde bir avro TL kuru sürpriz olmamalı.

KISA DALGA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.