"Altın Yunus Sanat Atölyeleri" genç ve yetenekli sanatçıları ağırlıyor

"Altın Yunus Sanat Atölyeleri" genç ve yetenekli sanatçıları ağırlıyor

Üç yıldır Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ile Çeşme Altın Yunus iş birliğinde düzenlenen “Altın Yunus Sanat Atölyeleri” 2018 yılı yaz sezonunda da sanatçıları ağırlıyor.

Üç yıldır Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ile Çeşme Altın Yunus iş birliğinde düzenlenen “Altın Yunus Sanat Atölyeleri” 2018 yılı yaz sezonunda da sanatçıları ağırlıyor. Altın Yunus Sanat Galerileri bu yıl da, eserleri Dyo Sanat Ödülleri’nde ödül alan veya sergilenmeye değer bulunan 16 sanatçının atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

6 Temmuz’da başlayan birinci dönemde genç sanatçılar; Burçak Güner Gölgeli, Beşir Bayar, Yunus Yanık ve Doç. Dr. İsmail Özgür Soğancı’nın atölyelerine ev sahipliği yapacak. Dört dönem halinde ve 16 sanatçının katılımıyla planlanan atölye çalışmaları her dönem farklı sanatçıların katılımıyla 31 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edecek. Resim atölyesi çalışmalarına katılan tüm sanatçılar,  Altın Yunus Çeşme’nin misafiri olarak ağırlanacak.

Altınyunus Sanat Atölyeleri, 31 Ağustos’a kadar her gün sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Burçak Güner GÖLGELİ

1978 yılında İstanbul’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden 2003 yılında mezun oldu. Bir çok karma sergide yer aldı. 37. DYO Sanat Ödülleri’nde sergileme alan  Gölgeli, halen çalışmalarını İzmir ve Didim‘deki atölyelerinde sürdürmektedir. 1999 yılında 19.Turgut Pura Resim ve Heykel Yarışması Naci Artun Özel Ödülü, 2000 yılında 20.Turgut Pura Resim ve Heykel Yarışması Başarı Ödülü ve 2001 yılında İzmir Özel Türk Koleji Bahattin Tatış Resim Yarışması’nda Başarı Ödülü aldı.

Beşir Bayar

1978 yılında Urfa’da doğdu. 1997’de Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi Yapı Ressamlığı Bölümü’nden mezun oldu. 2002 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği’ni bitirdi. Yurt içinde 6, yurt dışında 1 kişisel sergi açtı ve çok sayıda yurt içi ve yurt dışı sergilerine katıldı.  Katıldığı yurt içi ve yurt dışı yarışmalarda çalışmaları sergilendi. 2016’da İtalya’nın Forli kentindeki Vernice Sanat Fuarı’nda Vernice Art Fair & Euroexpoart Gran Premio Europa ödülünü ve aynı yıl Saküder’in 11. kuruluş yılı amacıyla düzenlenen resim yarışmasında üçüncülük ödülü aldı. 2018 yılında Turgut  Pura Vakfı 37. Resim Yarışması’nda mansiyon ödülü aldı. 37. DYO Sanat Ödülleri’nde sergileme alan Bayar, Mersin’deki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Yunus Yanık

1986 yılında Bingöl’de doğdu. 2010 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Kişisel, karma ve yarışmalı sergilere katıldı. 2009 ve 2010 yıllarında Mersin Üniversitesi’nde düzenlenen  15. ve 16. Kültür ve Spor Şenliği kapsamında düzenlenen resim yarışmalarında başarı ödülü aldı. 37. DYO Sanat Ödülleri’nde sergileme alan Yanık, halen Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nde doktora eğitimine devam etmektedir.

Doç. Dr. İsmail Özgür Soğancı

1974 yılında Ankara’da doğdu. İlk resim derslerini sanat eğitimcisi Ethem Aydın’dan aldı. 1996 yılında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Bölümü Söbütay Özer Atölyesi’nden mezun oldu ve Milli Eğitim Bakanlığı lisansüstü eğitim bursunu kazanana dek resim-iş öğretmeni olarak çeşitli öğretim kademelerinde ve illerde çalıştı. Bu burs kapsamında sanat eğitimi alanında yüksek lisans ve doktorasını Arizona Eyalet Üniversitesi’nde tamamladı. Yurt dışında bulunduğu sürede çalışmalarını genellikle defter formatında sürdürdü. Birçok kişisel ve karma sergiye katıldı. 33. DYO Resim Yarışması’nda pentür dalında eseri ödüle değer görülen ve 37. DYO Sanat Ödülleri’nde sergileme alan Soğancı halen Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyesidir.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.