Altından pahalı kitap görücüye çıkıyor

Altından pahalı kitap görücüye çıkıyor

Işıkhan rekorunu yeniledi

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı, şair, yazar Ümit Yaşar Işıkhan, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren dünyanın en küçük, en hafif kitabıyla yeni bir rekora imza atarak satışa çıkardı

1987 yılında kağıda yapılan zamları protesto amacıyla yayınladığı minyatür kitaplarla uluslararası alanda  haber olan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı, şair, yazar Ümit Yaşar Işıkhan, her yıl yenilediği rekorunu bu yıl da yeniledi. Azerbaycan’da bulunan Minyatür Kitaplar Müzesi’nde Türkiye’yi temsil eden ve müze ile birlikte Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Ümit Yaşar Işıkhan,  geçen seneki 0.6 x 0.8 cm ve 0.23  gram olan “Aşktan Sonra Hüzün” isimli şiir kitabını, bu yıl 0.4 x 0.6 cm, 0.9 gram  ve 2000 TL  fiyatıyla  basına ve kamuoyuna  tanıtacak.

Tüyap 23. İzmir Kitap Fuarı’nda 17 Nisan 2018  Salı günü saat  15.00’de  1-A salonu 703 Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği standında basının ve halkın önünde ölçüleri teyid edilerek “Okunabilir, dünyanın en küçük şiir yapıtı” olarak kamuoyuna takdim edileceğini söyleyen Işıkhan, bu yapıtı ile kendine ait rekoru yenilediğine dikkat çekerek şöyle dedi:  “Bundan sonra daha küçük, daha hafif yapıt üretmeye son veriyorum. Sayfa sayısı, hafifliği ve okunuyor olması  özelliğiyle dünyanın en küçük yapıtı fikrinin ve eyleminin  dünya mazlum halklarının  sesi, soluğu, kardeşi olan; yaşayan en son devrimci olarak tanımladığım  manevi ağabeyim Ilich Ramirez Sanchez’e  Çakal Carlos’a  armağan ediyorum.”

Ümit Yaşar Işıkhan, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren okunabilir dünyanın en küçük, en hafif  ve bu yapıtının en pahalı kitap da olması nedeniyle ancak koleksiyonerlere  2000 TL’ye satılacağını belirterek, “Bu halka dönük bir fiyat değildir.  Altından daha pahalı olan bu yapıtımı,  ülkemizin  tanıtımı için  dünyanın en önemli kütüphanelerine sergilenmek üzere göndereceğim” dedi.

FUAR BOYUNCA SERGİDE

Ümit Yaşar Işıkhan’ın dünyanın en küçük, en hafif ve en pahalı okunabilir söz konusu kitabı,  TÜYAP 23. İzmir Kitap Fuarı kapsamında 22 Nisan’a kadar  1-A  salon ve 703 nolu Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği standında sergilenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.