Amalfi Kıyıları’nda Uygulamanız Gereken 8 Yerel Deneyim

Amalfi Kıyıları’nda Uygulamanız Gereken 8 Yerel Deneyim

Amalfi Kıyıları, sofistike cazibesi, gizli plajları, gölgeli bahçeleri ve sansasyonel manzaraları ile ünlü.

Amalfi Kıyıları, sofistike cazibesi, gizli plajları, gölgeli bahçeleri ve sansasyonel manzaraları ile ünlü. Eğer Güney İtalya’nın incisi unvanına sahip bu pitoresk kıyılarda yerel deneyimler edinmek istiyorsanız,

1. Akdeniz’in serin sularına karşı yelken açın

Amalfi Sahili'ndeki en büyük heyecan, açık denize çıkmaktır. Sahildeki her kasabada tekne kiralama anlamına gelen “noleggio barche” yazan bir işaret göreceksiniz; işte bu işareti gördüğünüzde yapabileceğiniz hoş bir tekne gezisi sizleri bekliyor demektir. Dilerseniz, dümeni kaptana emanet edeceğiniz bir tekne turuna çıkarak, yalnızca sıcağın acısını denize atlamakla çıkarabilirsiniz!

2. Körfezde balık yiyin

Deniz ürünlerinin tadına bakmanın en iyi yolu, mümkün olduğunca okyanusa yakın bir yerde yemek yemenizdir. “Conca dei Marini”, sahildeki en güzel koylardan birini oluşturan uçurumların ortasında tenha bir kumsala sahip. Ziyaretçiler ya yoldan dik yamaç merdivenleri arasından inerek ya da Amalfi kasabasından bir tekne kiralayarak bu noktaya ulaşır. Yine de, bir plaj restoranı olan ve İtalyan-Yunan mutfağının eşsiz bir harmanını sunan La Tonnarella'yı ziyaret etmeye değeceğinden şüpheniz olmasın.

3. Gerçek İtalyan yemeklerini pişirin

Amalfi Sahili’nde, Ravello’da yaşayan İtalyan aşçı Mamma Agata, ailesi ile yıllardır yaşadığı evde konuklara aşçılık öğretiyor. Mamma Agata ve kızı Chiara için, yemek pişirmeyi öğretmek sadece bir iş değil, aynı zamanda bir tutku. İnsanların İtalyan yemeklerinin püf noktasını, pişirme yöntemlerini ve ustalık gerektiren noktaları öğrenmek için bizzat gittiği Mamma Agata’ya, Amalfi turu yaptığınız esnada uğrayabilir ve hem eğlence hem lezzet dolu pişirme derslerine katılabilirsiniz.

4. Klasik bir otomobil kullan

James Bond filminden birçoğumuzun hafızasına kazınan bir fantezidir: klasik bir arabanın içinde, ılık rüzgar saçlarımızı okşarken muhteşem sahil yolunda turlamak. Eğer bu rüyayı gerçekleştirmeye niyetliyseniz, dinky Fiat 500'lerden Jaguarlara ve Ferrari'ye kadar; Sorrento'da kiralayabileceğiniz birçok araç var.

5. The Path of the Gods yolunu yürüyün

The Path of the Gods (Tanrıların Yolu), Agerola'dan Positano'ya kadar yukarı ve aşağı yükselen tepelerden oluşuyor. Her dönüşte, aşağıda Salerno'nun kobalt mavi renkten oluşan körfezine doğru dramatik bir görüntü göreceksiniz. Bu eşsiz manzarayı deneyimlemeden dönerseniz, Amalfı Sahilleri hakkında bir yanınız daima eksik kalacak demektir.

6. Positano'da günü batırın

Yüce bir manzaraya sahne olan Positano, resmen gün batımının başka yaşandığı yerlerden biri ve bu eşsiz anı deneyimlemek herkese nasip olmuyor. Amalfi gezilecek yerleri tamamlamadan önce Positano’nun tepe noktasında bu anı yaşamalısınız.

7. Limoncello sırlarını öğrenin

Limoncello, bölgenin geleneksel ve çok sevilen limon likörü, genellikle yemek sonrası bir dijestif olarak servis edilir. Güçlü bir aromaya sahip olan bu lezzet, Amalfi Sahili'nin en ünlü meyvesinin taze, keskin lezzeti ile doludur.

8. Gelato yapımını profesyonellerden öğrenin

Gelato'dan daha İtalyan ne olabilir? Sorrento'daki Gelateria David adlı dondurmacıda, sahipleri Mario ve Carmela Gargiulo 130 farklı aromaya sahip dondurma yapıyor ve başkalarına da nasıl yapılacağını öğretiyor. Atölyesinde öğrenciler, krem, şeker ve yumurta sarısını, taze meyve ve badem, limon kabuğu veya domates ve fesleğen gibi mevsimlik malzemelerle harmanlıyor. Bu zevkli seansa katılarak Amalfi Kıyıları’nda edineceğiniz deneyimi, mutlu sonla ikiye katlayabilirsiniz!

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.