Aman dikkat! Bu haplar böbrekleri bitiriyormuş...

Aman dikkat! Bu haplar böbrekleri bitiriyormuş...

Böbrekler vücutta atık maddelerin birikmesiyle birlikte zarar görebilirler.

Böbreklerimizin sağlıklı olması yaşamımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmemiz için oldukça önemlidir. Pek çok insan farkında olmadan gün içerisinde böbreklerine hasar verecek davranışlarda bulunabiliyor. Bu nedenden dolayı sizlere böbrek sağlığınızı bitiren ve o sürekli devam ettirdiğiniz davranışarınızdan bahsedeceğiz.
 

Günde 8 bardak su için 

 

 Bir yetişkinin günde 8 bardak su içmesi gerekir. Su vücudun detoksu açısından oldukça önemlidir. Su böbreklerinizle bir araya geldiğinde kanınızdaki toksinleri atar.
 

Günde yarım yemek kaşığından fazla tuz tüketmeyin

Günde yarım yemek kaşığından fazla tuz tüketmemeye özen gösterin. Günde yarım yemek kaşığından fazla tuz tüketmek böbreklerinizde ve kalp sağlığınızda oluşabilecek hastalıkları tetikler.
 

İdrar tutmak 

İdrarınızı tutmamaya özen gösterin. İdrar tutmayı alışkanlık haline getirmek, idrar yollarınıza zarar verir ve böbreklerinizi olumsuz etkiler.
 

Ağrı kesici ilaçlar 

Ağrı kesicilerin içerdiği kimyasal maddeler o an sıkıntınızı azaltsa da ilerleyen zamanlarda, böbrek ve karaciğer problemlerine neden olabiliyor.
 

Kırmızı et tüketmek

Haftada en fazla 2 porsiyon et tüketin. Kırmızı ette purin miktarı fazladır bu da vücudunuzda ürik aside dönüşür. Bu madde dokularınızda zamanla birikerek, böbrek taşı ve gut gibi hastalıkları tetikler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.