Aman dikkat! Domatesi sakın çiğ tüketmeyin!

Aman dikkat! Domatesi sakın çiğ tüketmeyin!

Yanlış şekilde tükettiğiniz 8 yiyecek sağlığı tehdit ediyor

Hayatımıza sık sık giren besinleri aslında yanlış tükettiğinizi biliyor muydunuz?

Keten tohumu

Keten tohumu, vücut için değerli madde olan lif, omega-3, liganlar ve bitki besinlerini içerir. Ancak bütün olarak tükettiğiniz de vücudunuz sindiremeyebilir. Bu nedenle , keten tohumu tüketmeden önce mutlaka ezerek tüketmelisiniz.

Kuşkonmaz

Kuşkonmazı asla mikrodalga fırında pişirmeyin. Besinlerin suda çözünür olması nedeniyle bu, bitkinin C vitamini içeriğini tüketir. Kuşkonmaz saplarını pişirmek için ideal bir yol buharda veya kızartma yöntemi olabilir.

Domates

Domatesi çiğ tüketmemelisiniz. Mutlaka pişmiş olarak yiyebileceğiniz domatesin tümörlere ve kalp hastalıklarına karşı koruyan likopeninden faydalanabilirsiniz.

Siyah çay

Siyah çay en çok tüketilen içeceklerden biridir, ancak sütle karıştırmamaya dikkat edin. Süt proteinleri çay besinlerini emmeyi zorlaştırdığından çayın kardiyovasküler yararlarını engeller.

Çilek

Çilek, çoğu kırmızı meyveye benzer şekilde lif, antioksidanlar ve C vitamini bakımından zengindir. Bu tarz meyveler asla kesilerek tüketilmemelidir. Çilek kesildiğinde ışığa ve oksijene karşı hassas olur ve besin değerini kolayca kaybeder.

Sarımsak

Sarımsak, havaya maruz kalma ile gücünü artıran bir antitümör enzimi olan allisin içerir. Sarımsağı kıydıktan sonra en az 10 dakika dinlenmeye bırakılmalıdır. Bu şekilde, faydaları inanılmaz olacaktır.

Yoğurt

Yoğurdun üzerinde biriken suyu asla dökmeyin! Bu suyun ismine protein ve B12 vitamini içeren peynir altı suyu adı verilir. Bu nedenle, lavaboya asla atılmamalıdır. Yoğurdu tüketmeden önce bu su ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

Fasulye

Kuru fasulyeyi mutlaka 1 gece öncesi suda bekleterek tüketmeniz gerekir. Böylece içerisindeki gereksiz maddelerden arınmış olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.