Aman dikkat! Domatesi sakın çiğ tüketmeyin!
Yanlış şekilde tükettiğiniz 8 yiyecek sağlığı tehdit ediyor
Hayatımıza sık sık giren besinleri aslında yanlış tükettiğinizi biliyor muydunuz?
Keten tohumu
Keten tohumu, vücut için değerli madde olan lif, omega-3, liganlar ve bitki besinlerini içerir. Ancak bütün olarak tükettiğiniz de vücudunuz sindiremeyebilir. Bu nedenle , keten tohumu tüketmeden önce mutlaka ezerek tüketmelisiniz.
Kuşkonmaz
Kuşkonmazı asla mikrodalga fırında pişirmeyin. Besinlerin suda çözünür olması nedeniyle bu, bitkinin C vitamini içeriğini tüketir. Kuşkonmaz saplarını pişirmek için ideal bir yol buharda veya kızartma yöntemi olabilir.
Domates
Domatesi çiğ tüketmemelisiniz. Mutlaka pişmiş olarak yiyebileceğiniz domatesin tümörlere ve kalp hastalıklarına karşı koruyan likopeninden faydalanabilirsiniz.
Siyah çay
Siyah çay en çok tüketilen içeceklerden biridir, ancak sütle karıştırmamaya dikkat edin. Süt proteinleri çay besinlerini emmeyi zorlaştırdığından çayın kardiyovasküler yararlarını engeller.
Çilek
Çilek, çoğu kırmızı meyveye benzer şekilde lif, antioksidanlar ve C vitamini bakımından zengindir. Bu tarz meyveler asla kesilerek tüketilmemelidir. Çilek kesildiğinde ışığa ve oksijene karşı hassas olur ve besin değerini kolayca kaybeder.
Sarımsak
Sarımsak, havaya maruz kalma ile gücünü artıran bir antitümör enzimi olan allisin içerir. Sarımsağı kıydıktan sonra en az 10 dakika dinlenmeye bırakılmalıdır. Bu şekilde, faydaları inanılmaz olacaktır.
Yoğurt
Yoğurdun üzerinde biriken suyu asla dökmeyin! Bu suyun ismine protein ve B12 vitamini içeren peynir altı suyu adı verilir. Bu nedenle, lavaboya asla atılmamalıdır. Yoğurdu tüketmeden önce bu su ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
Fasulye
Kuru fasulyeyi mutlaka 1 gece öncesi suda bekleterek tüketmeniz gerekir. Böylece içerisindeki gereksiz maddelerden arınmış olacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.