Aman dikkat! İzmir Körfezi'nde bulundu! Sakın yemeyin

Aman dikkat! İzmir Körfezi'nde bulundu! Sakın yemeyin

Sakın tüketmeyin uyarısı geldi.

Süveyş Kanalı'ndan Akdeniz'e açılan balon balıkları İzmir Körfezi'ne kadar ulaştı. Uzmanlar kesinlikle tüketilmemesi uyarısında bulundu.

İzmir'deki Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. İlker Aydın, İzmir Körfezi'nde yaptıkları araştırmalar sırasında balon balığı türlerine rastladıklarını, bunların gelecekte daha fazla görüleceğini ve balıkçılar tarafından yakalanması durumunda kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

İZMİR KÖRFEZİ'NDE GÖRÜLDÜ

Akdeniz'de bir türü bulunan balon balıklarının istilacı bir yapıya sahip olduklarına dikkat çeken Doç. Dr. İlker Aydın, şöyle devam etti:

"İstilacı balon balıklarından özellikle son bir yıl içerisinde İzmir Körfezi'nde, 3 türün kaydını biz yaptık. Bu balon balıklarından Lagocephalus guentheri türü sadece İzmir Körfezi için değil Türkiye suları için ilk kez kaydedilmiştir. İzmir Körfezi'ndeki diğer bir balon balığı olan ve kaydı Akdeniz için ilk kez 2005 yılında Prof.Dr. Okan Akyol ve arkadaşları tarafından verilen Lagocephalus sceleratus türüne ait yavru denilebilecek boydaki bireylere körfezde rastlanılmış olması, türün bölgeye yerleştiğinin bir işareti olarak algılanabilir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.