Aman dikkat! WhatsApp yedekleriniz tehlike altında!

Aman dikkat! WhatsApp yedekleriniz tehlike altında!

WhatsApp geçtiğimiz günler yedekleme dosyalarının artık Google Drive depolama alanına dahil edilmeyeceğini açıklamıştı. WhatsApp, şimdiyse 12 Kasım itibariyle uçtan uca şifreleme sistemini Google Drive dosyaları için kullanılmayacağını belirtti.

WhatsApp ve Google yeni bir anlaşma yapmıştı. 12 Kasım 2018'den itibaren WhatsApp yedekleri Google Drive depolama alanı kotasına dahil edilmeyecekti. Şimdiyse dosyaların Google Drive'a yedeklenmesi konusunda olumsuz bir gelişme yaşandı. WhatsApp, 12 Kasım’dan itibaren Drive’da saklanan mesajlar ve medya dosyaları artık uçtan uca şifrelemenin kullanılamayacağını belirtti. 

Verileri Google Drive’a yedeklemek isteğe bağlı olduğu için burada tercih tamamen kullanıcılara bırakılıyor. Kullanıcılar en az yılda bir kez mesajlarını, fotoğraflarını ve videolarını yedeklemeli. Yoksa yedeklemeler Drive depolama alanından otomatik olarak kaldırılacak.

iPhone ve iPad sahipleri bu değişiklikten etkinlemeyecek. iOS cihazlarda WhatsApp verileri iCloud’a yedeklendiği için herhangi bir problem yok.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.