AMASRA

AMASRA

Suat Bıçak yazdı...

Batı karadenizde tarih ve denizin birleştiği yerdeyiz. Bartın’ın küçük ve ilgi çekici ilçesi Amasra’dayız.

 

Amasra bir çok insan için özellikle İstanbul ve İzmir’den gelecekler için uzakta olan bir yer. Bunu kabul ediyorum zira bende 300 km kadar yol yaptığımı düşünüyorum. Ancak bu taraflara geldiğiniz zaman sadece Amasra’yı gezmek için plan yapmayın.

foto-1-013.jpg

Amasra’dan sonra gidebileceğiniz ve pişman olmayacağınız bir çok yer daha mevcut. Örneğin bu aylarda giderseniz Amasra Safranbolu yolu üzerinde Ağaçlı Yol dedikleri çok güzel bir yer var. Sadece fotoğraf çektirmek için bile birkaç saatinizi ayırabilirsiniz. Bu yoldan ayrıca dediğim gibi Safranbolu’yu görmediyseniz oraya da geçmeniz mümkün. Kristal Teras, ters ev taş teras hepsi bu seyahatinizde görebileceğiniz yerler.

foto-2-011.jpg

Amasra’da turizm oldukça gelişmeye elverişli bir yapıya sahip. İlçedekiler ellerindeki potansiyeli fark etmiş durumda. Zira buda fiyatlara yansımış. Kalmak için her mevsim iyi kötü bir yer bulabilirsiniz. Çok lüks değil ama sizinle ilgilenmeleri gerçekten hoş. Bu konuda ege ve akdenize göre bir tık iyi durumdalar. Kaldığımız otel gayet temiz ve yardımseverdi. Eğer burası için bir gününüzü ayırdıysanız mutlaka çarşısını gezmeye çalışın.

foto-3-015.jpg

Genel olarak sürekli rüzgar alan bir yer. Aracınızla geldiyseniz sahilde büyük bir otopark sizi bekliyor. Aracınızı burada bırakıp sahilde bir çay için. Daha sonra denize uzanan bir rıhtım göreceksiniz. En ucuna gitmenizi tavsiye ederim. Denizin girinti çıkıntıları ortaçağ filmlerini aratmıyor. Daha sonra karaya döndüğünüzde bir kalenin merdivenleri size hoş geldiniz diyecek. Ve kaleyi tırmandıkça Amasra sahili ayaklarınızın altında kalacak. Ancak en tepeye çıktığınızda sizi bir sürpriz bekliyor. Çünkü ön tarafta gördüğünüz Amasra’nın bir kopyası kentin diğer tarafında sizi bekliyor. Orası bir dağın iki farklı yamacı gibi. Ön taraf seyirlik diğer taraf fotoğraflık. 

foto-4-012.jpg

Amasra kalesinin iç surlarından girdiğiniz zaman sizi tarihi Amasra Köprüsü bekliyor. Bu köprü kentin tartışmasız en popüler yeri. Hem tarihi açıdan hemde fotojenik açıdan mükemmel bir lokasyon. Tam karşısında gördüğünüz ada ise tavşan adası olarak biliniyor. Köprüyü geçtikten sonra sizi Amasra’nın en gizli ve en güzel yerine götüreceğim. Köprüden sonra tepeye doğru yokuştan çıkın. Gideceğiniz yerin adı Boztepe. Tavşan adası sizin sağınızda kalacak. En tepeye vardığınızda bir fener göreceksiniz. Buradan baktığınız zaman tüm Amasra sağı ve solu en uç noktasına kadar gözünüzün önünde olacak. Ben burada yaklaşık bir saat sadece denize ve şehrin güzelliğine baktım. En keyif aldığım yer burasıydı diyebilirim.Unutmadan söylemek istiyorum, karadeniz bölgesinde balık yediğinize çok memnun kalacağınız bir çok lokantası mevcut. Ayrıca gece kafelerde ve eğlence mekanlarında hoş vakit geçireceğinizi temin ederim. Pişman olmayacağınız bir gezi sizleri bekliyor. Gezecek arkadaşlar her zamanki gibi youtube videosunda görüşlerini benimle paylaşırsa çok mutlu olurum.

foto-5-003.jpg

Şimdilik kısa ama tanıtıcı bir video sizi bekliyor.

Her zaman dediğimiz gibi…

Çok Gezin, Çok Okuyun ve Çok Sorun

foto-6-004.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.