Amasra maden faciasına soruşturma izni çıkmadı

Amasra maden faciasına soruşturma izni çıkmadı

Amasra'daki maden faciasına ilişkin Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan istediği soruşturma iznine dönüş yapılmadı.

Amasra'da 42 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan TTK yetkilileri için soruşturma izni talep etti. Ancak bakanlıktan 30 günlük yasal süre içinde soruşturma iznine dair dönüş yapılmadı.

91614.jpg

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve TTK Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş ile birlikte 9 TTK ve bakanlık yetkilisi hakkında 26 Aralık 2022 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla soruşturma izni istedi.

Avukat Derviş Emre Aydın’ın verdiği bilgiye göre, soruşturma izninin verilmesi için 30 günlük yasal süre dün sona erdi. İdarenin 15 gün ek süre isteme hakkı da bulunuyor. Ancak avukat Melike Polat, ek süreye ilişkin dosyaya henüz yansıyan bir konu olmadığına dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.