Amatör dostu Bornova Belediyesi

Amatör dostu Bornova Belediyesi

Semt sahalarına yenileri ekleniyor, eski tesisler yenileniyor

Göztepe ve Altınordu’nun maçlarına ev sahipliği yapan Bornova Stadı’nı ve kısa sürede salon sporlarının merkezi haline gelen Atatürk Spor Kompleksi’ni İzmir’e kazandıran Bornova Belediyesi ilçedeki amatörler için de altyapı olanakları sunuyor. Kentteki en çok amatör kulübün bulunduğu ilçedeki semt sahalarına yenileri ekleniyor. Futbolun yükünü çeken emektar tesisler de bir bir yenileniyor. İzmir’de amatör maçlara ev sahipliği yapan en önemli tesislerinden olan Bornova Belediyesi Yusuf Tırpancı Sahası’nın zemini yenilendi. Yenilenen futbol sahası FIFA’dan da onay aldı. Işıkkent ve Naldöken sahalarında da çalışmalar sürüyor.

Bornova Belediyesi, ilçenin dört bir yanındaki semt sahalarına yenilerini ekliyor, mevcutlarını da yeniliyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Yusuf Tırpancı Sahası’nın zemini FIFA standartlarına uygun alarak tamamen yenilendi. Işıkkent’te yapımı süren saha tamamlanma aşamasına geldi. Naldöken Sahası’nın ise etrafı kapatıldı, zemin kaplaması için drenaj çalışmasına geçildi.

Yusuf Tırpancı’nın zeminine FIFA onayı

İzmir’de amatör maçlara ev sahipliği yapan en önemli tesislerinden olan Bornova Belediyesi Yusuf Tırpancı Sahası’nın zemini yenilendi. Yenilenen futbol sahası FIFA’dan da onay aldı. Kısa bir aradan sonra resmi maçların tekrar oynanmaya başladığı tesise, ek tribün de yapıldı.

Işıkkent sahası göz kamaştırıyor

Bölgedeki amatör kulüplerin antreman yapması için projelendirilen Işıkkent Sahası tamamlanma aşamasına geldi. Zemini kaplanan ve tel örgülerle çevrelenen sahanın soyunma odalarının inşaatı da tamamlanmak üzere. Işıkkentli sporseverlerin heyecanla bitmesini beklediği saha şu anki görüntüsüyle bile göz kamaştırıyor.

Naldökenliler heyecanla bekliyor

Amatör maçların oynanabileceği nizami ölçülerdeki Naldöken Sahası’nın yapım çalışmaları da hızla devam ediyor. Etrafı kapatılan saha, yapılan drenaj çalışmasıyla zemin kaplamaya hazır hale getiriliyor. Sahayı çevreleyecek tel örgülerin monte edileceği istinat duvarları örüldü. Tüm bunlarla birlikte tesisin soyunma odalarının yapımına da başlandı.

Amatörün dostu Bornova Belediyesi

Bornova’daki 38 amatör kulüp, Bornova Belediyesi’ne ait Pınarbaşı, Doğanlar, Taç Sanayi, Yusuf Tırpancı sahaları ile Bornova Şehir Stadı’nı kullanıyor.

Bornova Belediyesi geride bıraktağımız iki yıl içerisinde eski köy yerleşimleri olan Eğridere ve Çamiçi mahallelerindeki gençler ve çocukların kullanımı için de çim ve halı sahalar yapmıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.