Amazon imzalı ilk televizyon iddialı özelliklerle geliyor

Amazon imzalı ilk televizyon iddialı özelliklerle geliyor

Amazon imzalı ilk televizyon olma özelliğini taşıyan Fire TV Edition TV‘lerin 50 inç olanı yaklaşık 410 dolar, 55 inç olan model ise 480 dolardan satışa çıktı.

Amazon’un bu yeni televizyonlarının her ikisinde de Dolby Vision, HDR10 ve HGL yüksek dinamik aralıklı formatların yanı sıra Dolby Atmos ses desteğine sahip 4K UHD TV olduğunu da söylemek mümkün. Bilmeyenler için AmazonBasics, Xiaomi’nin Youpin’i gibi, şirketin farklı ürünlerini satmak için kullandığı bir alt markası olarak konumlandırılıyor.

Geçen yıl aynı platform üzerinden Alexa destekli mikrodalga piyasaya sürülmüştü. Bu hesaba katıldığında aslında AmazonBasics üzerinden televizyonların piyasaya sürülmesi şaşırtıcı değil. AmazonBasics markası adı altında bulaşık makineleri, klimalar ve buzdolabı gibi ev elektronikleri de buluyor. Geçelim televizyonların özelliklerine:

Amazon imzalı ilk televizyon-00Piyasaya sürülen 50 inç ve 55 inç TV boyutları, 60 fps’de 3840 x 2160 4K video çözünürlüğünü destekliyor. Gelecekte benzer özelliklere sahip 43 inçlik bir 4K TV’nin de geleceği şirket tarafından onaylanıyor. Amazon, ek olarak, Hindistan’da AmazonBasics markası altında 43 inç 1080p TV ve 32 inç 720p TV tanıtmayı planlıyor.

50 inç ve 55 inç AmazonBasics Fire TV Edition TV’ler, ekran boyutları dışında birbirlerinin aynısı desek yeridir. 3 HDMI 2.0 bağlantı noktası, optik ses çıkışı ve “sabit sürücüleri ve diğer USB aygıtlarını bağlamak için” 2 USB bağlantı noktası (1 USB 3.0 ve 1 USB 2.0) bulunuyor. Bu yeni AmazonBasics Fire TV Edition televizyonlar, Amlogic 1,95 GHz dört çekirdekli CPU ve Amlogic’in 9. nesil Mali-G31 MP2 GPU’ya sahip.

Herhangi bir modern Fire TV cihazında olduğu gibi, bu TV’ler, birlikte verilen Alexa Voice Remote aracılığıyla Amazon’un akıllı asistanı Alexa destekli geliyor. Bu televizyonların şu anda yalnızca Hindistan’da satıldığını belirtelim. Diğer ülkelerde de piyasaya çıkacak mı henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.