Amazon One ile yeni ödeme yöntemi geliyor!

Amazon One ile yeni ödeme yöntemi geliyor!

Amazon yeni temassız ödeme yöntemini kamuoyuna açıkladı. 

Bu kapsamda normalde alışık olmadığımız bir sistem olan temassız avuç içi ödeme Amazon One ile kullanıcılara sunulacak. Parmak izimiz ve avuç içimiz özeldir. Yani eşsizdir, önemli bir kimlik doğrulama olan bu yöntemi sistemine entegre etmeye karar veren Amazon, bu sayede kişilerin avucu ile ödeme yapmayı sağlıyor. Yeni avuç içi ödeme Amazon One gerçekten dikkat çekiyor.

Amazon yeni sistemini bir blog yazısıyla duyurmuş oldu. Amazon kişinin elini bir kredi kartına dönüştürüyor. Amazon One‘ın kişilere ”avuç içi imzası ya da kimliği” oluşturma mantığına dayandığını söyleyebiliriz. İnsan avucunun detaylarını yakalayacak bu sistem, kişileri bu detaylardan tanıyacak.

Dev şirketin yeni sistemi ilk olarak Amazon’un Seattle’daki Go mağazalarında kullanıma sokulacak. Şirket ilerleyen dönemde bu sistemi diğer Amazon mağazalarında da kullanmayı hedefliyor. Amazon bu sistemi ilk etapta mağazalarında kullanmanın yanı sıra ilerleyen süreçte stadyumlarda ve ofislerin girişlerinde kullanmak istiyor.

Amazon, başka herhangi bir şirketin ya da işletmenin Amazon One‘ı kullanıp kullanmayacağı hakkında bilgi vermedi ancak şirket “birkaç potansiyel müşteriyle aktif görüşmelerde bulunduğunu” söylüyor. Amazon, bazı gizlilik sorunları nedeniyle yüz tanıma gibi diğer teknolojilerin aksine avuç içi tanımayı seçmenin daha mantıklı olduğunu belirtiyor.

Amazon One‘ın çalışma prensibi ise şu şekilde: Avuç içini tanımlamak için, algoritmaların ve sensörlerin yanı sıra kullanıcıların bilgilerini şifrelemek için telefon numarası ve kredi kartı yeterli olacak. Kişinin avuç içindeki çizgileriyle entegre edilecek kart bilgileri, kişinin ödeme yapmasını sağlayacak. Bu hizmetin bir güzel yanıysa kullanıcı bu sistemi artık kullanmak istemediğinde biyometrik verisini sistemden çevrim içi olarak silebilecek. Amazon’un yıllardır bu sistem üzerinde çalıştığı göz önüne alındığında bu atılımın gelmesi çok da şaşırtıcı değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.