Amazon Türkiye ücretsiz kargo dönemi sona erdi

Amazon Türkiye ücretsiz kargo dönemi sona erdi

Amazon, geçtiğimiz yıl Türkiye için Amazon.de sitesini Türkçe‘ye çevirmiş ve 29 Euro üzerindeki siparişlerde kargo ücreti almayacağını açıklamıştı.

Ancak bugün Amazon Türkiye ücretsiz kargo dönemi resmen bitti. Peki, Amazon.de üzerinden alacağınız ürünlere artık kaç euro teslimat ücreti ödeyeceksiniz?


Amazon artık 29 euro ve üzerindeki ürünler için ücretsiz kargo işlemini uygulamayacak. Bildiğiniz gibi Amazon’un 4 farklı teslimat tipi bulunuyor.

Bunlar; 7-21 iş günü olan standart teslimat, 4-7 iş günü olan AmazonGlobal standart teslimat, 3-4 gün iş günü olan AmazonGlobal expendited teslimat ve 1-2 iş günü olan AmazonGlobal priority teslimat.

Farklı teslimat seçeneklerine göre yeni uygulanacak olan kargo ücretlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

basliksiz-5-002.jpg

2018 yılı içerisinde Türkiye’de resmi olarak hizmet vermesi beklenen Amazon’un ücretsiz kargo seçeneğini sonlandırması bu bağlamda çok normal görünüyor. Ancak şu an Amazon.de üzerinden satın alacağınız yaklaşık 6 Euro’luk standart bir ürün için sizden 8 Euro gibi bir ücret talep edildiğini belirtelim.

Yükselen kur göz önünde bulundurulduğunda kargo için yaklaşık 40 TL gibi bir ücret ödemek, çoğu kişinin hoşuna gitmeyecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.