Amazon, Youtube'a rakip bir hizmet üzerinde...

Amazon, Youtube'a rakip bir hizmet üzerinde...

Amazon, Youtube'a rakip yeni bir hizmet geliştiriyor olabilir. Amazon, iki yeni isim için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne marka başvurusunda bulundu.

Aralık ayının başında Google, YouTube'u hem Amazon Echo Show'dan hem de Fire TV cihazlarından çekti. Amazon  şimdiyse YouTube'a bir rakip hazırlamayı düşünüyor olabilir. Amazon,  "Amazontube ve Opentube" isimleri için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne marka başvurusunda bulundu. İsimler fazla anlam ifade etmese de aslında bir isimden çok daha fazlası.

İsimleri için açıklamada olası akış hizmetlerinin "çeşitli konularda kablosuz ağlar yoluyla indirilebilir, önceden kaydedilmiş sesli, görsel ve görsel-işitsel çalışmalar" sağlayacağı belirtiliyor. Açıklamanın devamında Amazon, yeni hizmetin "kullanıcıların içerik, fotoğraf videolar, metin, veri, resim ve film, televizyon, görsel-işitsel eserleri de içeren eğlenceyle ilgili diğer elektronik işleri paylaşmasına olanak tanıyan çevrimiçi ağ hizmetleri" sağlayacağını ifade ediyor. Açıklamalarda değinilmese de Amazon'un olası hizmetinin, Alexa ile tam uyumlu olacağı öngörülüyor.

Bununla birlikte Domain Name Wire tarafından verilen bilgilere göre Amazon, Aralık ayında üç yeni ismin domainini aldı. Bunlar, AlexaOpenTube.com, AmazonAlexaTube.com ve AmazonOpenTube.com.

Elbette bu, Amazon'dan başka bir video aktarım hizmetinin önümüzdeki aylarda veya daha ileri bir tarihte çıkacağı anlamına gelmiyor. Şirketler, genelde sonuçlanacağı belli olmayan ticari markaları da kaydettiriyor. 

Amazon'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Ancak bu girişimlerin Google'ın aldığı karara karşı Amazon tarafından verilen bir refleks olarak yorumlanıyor.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.