Amazon'un geliri dudak uçuklatıyor!

Amazon'un geliri dudak uçuklatıyor!

Dünyanın en büyük alışveriş platformu Amazon, Türkiye pazarına girecek olması nedeniyle uzun süredir gündemden düşmüyor. 2018 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan şirketin, elde ettiği kar ve gelir adeta dudak uçuklatıyor.

Bu yılın ikinci çeyreğinde 2,5 milyar dolar kar elde eden şirket, böylece tarihi boyunca bir çeyrekte elde ettiği en yüksek kar oranına ulaştı. Geçtiğimiz yıl oldukça kötü geçen ikinci çeyrekte ise 197 milyon dolar kar elde edilmişti.

Amazon ikinci çeyrekte 52 milyar dolar gelir elde etti!
 

Böylece Amazon üç çeyrek boyunca üst üste 1 milyar dolardan fazla kar elde etmiş oldu. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 0,40 dolar olan hisse başına kar ise, bu yıl ikinci çeyrekte 5,07 dolar seviyesine ulaştı.

Amazon 2018 ikinci çeyrek geliri!
 

Geçtiğimiz yıl ikinci çeyrekte 37,95 milyar dolar gelir elde eden Amazon, bu yılın aynı döneminde yüzde 39.3’lük artışla gelirini 52,89 milyar dolara çıkardı. Bu verilerin açıklanması ile birlikte Amazon hisseleri yükselişe geçti.

Çalışan sayısını 575700’e çıkaran şirket devasa bir iş gücüne sahip. Şirketin bulut servisi ise Microsoft ve Google gibi rakiplerin güçlendirdiği rekabete rağmen, bir önceki yıla kıyasla yüzde 49’luk artış sağlayarak 6.1 milyon dolar gelir elde etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.