Amazon'un net kar ve geliri arttı

Amazon'un net kar ve geliri arttı

Amazon, bu yılın ilk çeyreğinde net kar ve gelirinin arttığını açıkladı.

Amazon'dan yapılan açıklamada, bu yılın ilk çeyreğindeki gelirin geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 42,8 artışla 51 milyar dolar olduğu belirtildi.  Şirket, geçen senenin ocak-mart döneminde 35,7 milyar dolar gelir elde etmişti.


Bu yılın ilk  çeyreğinde Amazon'un geliri yüzde 42,8, net karı yüzde 125 yükseldi. Firmanın bu senenin ilk çeyreğindeki net karının da geçen yılın aynı  dönemine göre yüzde 125 artışla 1,63 milyar dolara yükseldiği bildirildi. Amazon,  geçen yılın ilk üç ayında 724 milyon dolar net kar açıklamıştı.

Geçen senenin ilk üç ayında şirketin hisse başına karının 1,48 dolar  olduğu kaydedilen açıklamada, bu yılın aynı döneminde söz konusu miktarın 3,27  dolara ulaştığı bilgisine yer verildi.

Amazon'un bu yılın ilk çeyrek net kar ve gelirinde artış yaşanmasının  ardından firmanın New York borsasında işlem gören hisselerinde yükseliş  görüldü.

Buna göre, New York borsasının kapanmasını takiben yapılan sınırlı  işlemlerde şirketin hisse başına değeri bin 627 dolara tırmanarak yüzde 7,2 prim  yaptı. Uzmanlar, Amazon'un hisselerindeki asıl yükselişin yarın  gerçekleşmesinin beklendiğini bildirdi.

Amazon kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Bezos, geçen hafta  yaptığı açıklamada, "prime" adı verilen ve milyonlarca ürünü tüketicilere en geç  iki gün içinde ek ücret almadan ulaştıran hizmetini kullanan kişilerin sayısının  100 milyonu aştığını duyurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.