Amazon’un Türkiye pazarına girişi ertelendi!

Amazon’un Türkiye pazarına girişi ertelendi!

Ülkemizden aldığı yüz binlerce sipariş sonrasında iki yıl önce Türkçe hizmet vermeye başlayan ve uzun bir süre binlerce üründe ücretsiz kargo imkanı sunan Amazon Türkiye pazarına girmek için uzun süredir hazırlık yapıyordu.

Maalesef, bu günlerde Amazon’un resmi olarak Türkiye’de hizmete başladığını duymayı beklerken, e-ticaret devinin bunu ertelediği açıklandı. Amazon Türkiye için erteleme kararının sebeplerden birisi ise gerçekten oldukça üzücü.

Amazon Türkiye ertelendi! Gerekçe: iPhone’ların kırılması!
 

Hürriyet yazarı Jale Özgentürk, köşe yazısında şirketin Türkiye ile ABD arasında yaşanan krizden endişe duyduğu için bu kararı aldığını ifade etti. Türkiye için büyük markalar ile anlaşmalarını tamamlayan ve İstanbul Levent’te ofisini açan Amazon’un bayram sonrasında resmi faaliyetlerine başlaması bekleniyordu.

Hatta, 28 Ağustos tarihinin belirlendiğini belirten Özgentürk’ün gerekçeleri ise oldukça ücüzü. Zira, Amazon’da ” iPhone’ların balyozla kırıldığı bir dönemde Türkiye’ye girmek doğru değil ” düşüncesinin hakim olduğu belirtiliyor.


Amerikan markalarına karşı toplumdaki tepkilerin arttığı bir dönemde Türkiye’ye girmenin doğru olmayacağını düşünen Amazon’un, resmi olarak faaliyetlere başlamak için Eylül sonu veya Ekim’e kadar bekleme kararı aldığı belirtiliyor.

Sadece bir ay erteleme kararı alınması ise sevindirici taraf. Ancak, gecikmeli de olsa Amazon ve diğer e-ticaret devlerinin Türkiye’ye girecek olması rekabeti üst seviyelere taşıyarak müşterilere büyük fırsatlar sunacak diye düşünüyoruz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.