Ameliyatsız Burun Estetiği Ne Kadar Kalıcı?

Ameliyatsız Burun Estetiği Ne Kadar Kalıcı?

Son dönemlerde ameliyatsız burun estetiği oldukça popülerlik kazanmıştır.

Burun şeklinden küçük şikayetleri olan kişiler bu yönteme sıkça başvuruyor. Normalde bildiğiniz üzere burundaki şekilsel bozukluklar cerrahi operasyonlarla gideriliyor. Ancak bıçak altına yatmaktan korkan ve burnundaki asimetrik duruştan rahatsız olanlar için ameliyatsız yöntem bir alternatif olmuştur. Bu noktada herkes bu operasyonun kalıcılığını, fiyatlarını ve nasıl uygulandığını merak ediyor.

Ameliyatsız burun operasyonu yaptırmak isteyen herkesin aklındaki sorular benzerlik gösteriyor. Bu nedenle biz de tüm bu soruları ele alarak yanıtlarını merak edenler için hazırladık. İçeriğimizi inceleyerek ameliyatsız burun estetiklerine dair tüm sorularınızın yanıtlarını kolayca bulabilirsiniz. Nedir? Nasıl yapılır? Ameliyatsız burun estetiği ne kadar kalıcı? Fiyatları ne kadar? Benzeri tüm soruların yanıtları sizlerle…

Ameliyatsız Burun Estetiği Nedir?

Her bireyin burun şekli oldukça farklılık gösteriyor. Bazı bireylerde doğuştan burun şeklinde sorunlar gözlenirken bazılarında ise sonradan dış faktörlerden kaynaklı gelişen şekilsel bozukluklar görülüyor. Tüm bu sorunlar için genelde rinoplasti yani burun estetiği ameliyatlarına başvuruluyor. Burun estetiği operasyonları tamamen cerrahi işlemlerdir. Bu nedenle hastanın bıçak altına yatması ve anestezi altında operasyonun tamamlanması söz konusudur.

Ancak bu tarz işlemlerden korkanlar ya da talep etmeyenler için ise ameliyatsız burun estetiği seçeneği mevcuttur. Tamamen anestezi ya da kesik olmadan yapılan bu uygulama aynı zamanda ağrısız bir işlemdir. İşlem süresi ise yaklaşık 15-20 dakika kadar kısadır. Bu operasyonda hastanın burnundaki asimetrik duruşun giderilmesi ve yüz hatlarına uygun şekle getirilmesi hedefleniyor. Bunun için ise sadece hastanın burnuna dolgu yapılıyor.

burun-estetigi-rinoplasti-estethica.jpg

Ameliyatsız Burun Estetiği Nasıl Uygulanır?

Cerrahi işlem olmayan ameliyatsız burun estetiği operasyonları çok basit bir şekilde uygulanıyor. Hasta ayakta tedavi edilir. Uygulaması oldukça basit olan bu operasyonun uygulama detaylarını ise kısaca şöyle:

  • Operasyon yapılırken hastaya anestezi uygulanmaz.
  • Ağrısız bir işlemdir.
  • Hastanın burnuna dolgu maddesi enjekte edilir.
  • Uygulanan doldu maddeleri vitamin içeren ve sağlığa zararı olmayan ürünlerdir.
  • Doktor hastanın burun yapısını analiz ederek doldu uygulaması ile olabilecek en iyi şekle getirmeyi operasyon boyunca hedefler.
  • Operasyon yaklaşık olarak 15-20 dakika sürmesi gibi detaylarını sizlere aktarmış olduk.

Ameliyatsız Burun Estetiği Kalıcı Mı?

Burun estetiğini ameliyatsız olarak yapmak isteyenler ‘Ne kadar kalıcı?’ sorusuna da cevap arıyor. Bu noktada ‘Ameliyatsız burun estetiği kalıcı mı?’ sorusuna direkt ‘Değil’ demek mümkündür. Açık ya da kapalı şekilde yapılan cerrahi burun ameliyatlarının etkileri ömür boyu kalıcıdır. Nitekim ameliyatsız estetiklerde aynı durum söz konusu değildir. Çünkü hiçbir kesi atılmadan ya da cerrahi işlem uygulanmadan sadece buruna dolgu enjekte edilmesiyle yapılır. Enjekte edilen dolgu eridikten sonra ise etkisi tamamen kaybolur.

İsteyen hastalar bu operasyonu yeniden yaptırabilir. Burun dolgusu yapıldıktan sonra etkisi kaybolur kaybolmaz yeniden ameliyatsız burun estetiği yaptırabilirsiniz. Uzmanların belirttiği detaylara göre bunun hiçbir sakıncası ya da sağlığa zararı bulunmuyor. Bu operasyonun ne kadar kalıcı olduğunu soracak olursanız da ortalama olarak 12-18 ay arasında etkisi devam ediyor diyebiliriz. Ender olmakla beraber bundan daha uzun sürdüğü de görülebilir.

Ameliyatsız Burun Estetiği Ağrılı Mı?

Normal burun ameliyatlarında genel anestezi uygulaması yapılır. Çünkü tamamen cerrahi operasyon olarak ameliyathane ortamında yapılan operasyonlardır. Ancak ameliyatsız burun estetiği operasyonlarında genel ya da lokal anesteziye gerek yoktur. Çünkü ağrısız bir işlemdir. Ağrı eşiğine bağlı olarak sadece iğne ucu kadar bir sızı hissedebilirsiniz. Ancak genel olarak uygulamayı yaptıran hastaların tamamı hiçbir ağrı hissetmediklerini ifade ediyorlar.

Ameliyatsız Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği ve daha fazlası hakkında tüm ayrıntıları aktardık. Bu operasyonların detayları kadar fiyatları da sıkça merak ediliyor. Nitekim ameliyatsız burun estetiği fiyatları hakkında net bir rakam vermek mümkün değildir. Çünkü her doktor ve her hastanede bu uygulama için farklı fiyatlar sunuluyor. Genel olarak doktorun popülerliği ve uzmanlığı gibi kriterler fiyatlarda etkin rol oynuyor. Bu nedenle de operasyonun yapıldığı hastaneden ya da operasyonu yapacak doktordan fiyat teklifi almanız daha sağlıklı olacaktır.

Ancak normal burun ameliyatlarına oranla ameliyatsız burun estetiğinin fiyatları çok çok daha uygundur. Bu nedenle de pek çok kişi tarafından sıkça tercih ediliyor. Eğer fiyatlar hakkında genel olarak bilgi sahibi olmayı istiyorsanız daha evvel operasyonu yaptıran hastaların yorumlarına göz atabilirsiniz. Bu yorumlara çeşitli sağlık forum sitelerinden ya da doktorların sosyal medya hesaplarındaki gönderilerden ulaşmanız mümkündür.

Burun yapısı ve şeklinden şikâyetçi olanlar için ‘Ameliyatsız burun estetiği ne kadar kalıcı, nedir ve fiyatları?’ gibi tüm soruların yanıtlarını sunduk. Siz de operasyonu yaptırmadan evvel içeriğimizde yer verdiğimiz bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.