Ameliyatsız prostat tedavisiyle 88 yaşında sondadan kurtuldu

Ameliyatsız prostat tedavisiyle 88 yaşında sondadan kurtuldu

İleri yaşlardaki erkeklerde sıklıkla görülen prostat hastalığında anestezi kullanmayı gerektirmeyen TUMT (Transüretral Mikrodalga Terapisi) ile hastalar sondaya bağımlı yaşamaktan kurtuluyor.

Prostat hastalığına bağlı olarak sonda ile gezen ve günlük yaşamında ağrı ve yürüme zorluğu çeken 88 yaşındaki Mustafa Şen, TUMT ile birlikte eski sağlığına kavuştu.

Yaklaşık 1 buçuk yıldır sonda ile gezdiği için hareketlerinin de kısıtlandığını söyleyen Mustafa Şen, Özel Gözde İzmir Hastanesi üroloji kliniğinde Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu tarafından kendisine uygulanan tedavi ile sondadan kurtulduğunu ve günlük yaşamının çok daha konforlu hale geldiğini belirtti.

Mustafa Şen'in ileri yaşı nedeniyle anestezi almasının sakıncalı olduğunu dile getiren Özel Gözde İzmir Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu, yapılan TUMT yöntemi ile birlikte, hastanın prostatının küçüldüğünü ve 6 ay içinde daha da iyileşeceğini belirtti.

Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu TUMT yöntemi ile ilgili olarak, hastanın durumuna bağlı olarak ameliyatın alternatifi olabildiğini ve özellikle anestezi alması riskli hastaların günlük yaşamlarında büyük kolaylık sağladığını ifade etti.

Uygulama hakkında bilgi veren Konyalıoğlu, prostatın mikrodalga yöntemle ısı verilerek küçültüldüğünü ve yan etkisinin bulunmadığını dile getirdi. TUMT yöntemi ile ilgili özellikle ileri yaşta olan ve ameliyat olmasında sakınca bulunan hastalar için çok önemli bir alternatif olduğunu belirten Op. Dr. Konyalıoğlu, hastaların sonda ile yaşamak zorunda kalmadıklarını ve yaşam kalitelerinin bozulmadığını vurguladı.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu, “TUMT yöntemi ülkemizde de başarıyla uygulanıyor. Ortalama 45 dakika süren müdahalenin ardından hastalar kronik prostatit hastalığının olumsuz etkilerinden % 74 gibi bir oranla kurtuluyor” ifadesini kullandı.

SONDADAN KURTULDU

Bir buçuk yıldır prostat hastası olan 80 yaşındaki Erol Akın’da Özel Gözde İzmir Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatsız prostat tedavisi ile eski sağlığına kavuştu,

Kalp krizi geçirdiği için anestezi altında ameliyat olması riskli bulunan Erol Akın, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu tarafından gerçekleştirilen TUMT işlemi ardından ömü boyu kullanmak zorunda olduğu sondadan da kurtulmuş oldu.

Erol Akın gerçekleştirilen müdahale ile birlikte adeta yaniden doğduğunu söyledi, emeği geçen herkese teşekkür etti. Hastanın durumunun giderek daha iyi olacağını belirten Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu, kapalı yöntemle yapılan ameliyatlarda belirli oranlarda idrar kaçırma görülebildiğini fakat TUMT yöntemiyle bu riskin minimum seviyede olduğunu da sözlerine ekledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.