Ana Sınıfından Liseye Çok Yönlü Öğrenci Yetiştiriyor

Ana Sınıfından Liseye Çok Yönlü Öğrenci Yetiştiriyor

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Banu Mestanoğlu, pandemi sürecinde yaşanan olumsuzluklara rağmen teknolojinin olanaklarından faydalanarak eğitimde sürekliliği sağladıklarını söyledi.

Mestanoğlu, pandemi sürecinde uzaktan eğitimde gerekli teknik altyapıyı oluşturarak, öğrencilerle hem akademik hem de sosyalleşme anlamında MS Teams uygulaması üzerinden çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Eğitim öğretimin çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini, online derslerin yanında her çocuğa sosyal aktivite imkanları sunduklarını da dile getiren Banu Mestanoğlu, “Yüz yüze eğitim günlerinde okula gelemeyen öğrencilerimiz için derslerinden geri kalmamaları ve arkadaşlarıyla iletişimlerinin devamlılığının sağlanması adına canlı ders uygulaması yaptık. Uzaktan eğitimle eğitim öğretim hayatına başlayan 1. sınıf öğrencilerimiz “okuma pastalarını” ekran karşısında kestiler. Resmi törenlerimizi ekran karşısında kutladık. MS Teams uygulamasında yazar buluşmalarımız, proje çalışmalarımız, öğrenci-veli seminerlerimiz ve veli toplantılarımız gerçekleştiriliyor. Sanki hala bir aradaymış gibi çalışmalarımızı uzaktan sürdürüyoruz. Buradaki başarımızda öğretmenlerimizin de emeği çok büyük” diye konuştu.

DONANIMLI MEZUNLAR VERİYORUZ

Özel Çamlaraltı İlkokulu olarak yapılandırıcı ve yaratıcı eğitim programını İngilizce ve Almanca ile zenginleştirdiklerini ifade eden İlkokul ve Ortaokul Müdürü Banu Mestanoğlu, öğrencileri çok dilli ve donanımlı şekilde mezun ettiklerini vurguladı.

Normal süreçte yaptıkları tüm çalışmaları uzaktan da sürdürmekte oldukça profesyonelleştiklerine dikkat çeken ve yeni dönem için kayıt çalışmalarına hız kazandırdıklarını söyleyen Mestanoğlu, şöyle devam etti: “Okulumuzda 1., 2., 3. ve 4. sınıflara ön görüşme ve PDRS değerlendirmeleriyle öğrenci alıyoruz. Temel dersler ve Yabancı dil derslerine ek olarak Sosyal Etkinlik Ders Programı da uyguluyoruz. 4. sınıflarda seçmeli olarak uygulanan kulüp çalışmalarımız var. Yeni dönemde yüz yüze eğitimde yine kulüp derslerimizi de aktif olarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Çok dillilik ve farklı kültürlere saygı bilinci ulusal ve uluslararası proje ve etkinliklerle geliştirilir. Bizler de proje tabanlı eğitimi Tübitak, ECO-School, E-Twining projeleri ile destekliyoruz. PDRS tarafından yapılandırılan “Öğrenci Takip Sistemi”miz sayesinde öğrenci-veli-öğretmen arasındaki bireysel iletişim daha etkin hale geliyor. Özellikle online süreçte bunun ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık. Öğrencilerimizin sürece dayalı kazanımlarını bireysel destek ve geri besleme çalışmalarıyla tamamlıyoruz. Öğrencilerimizin farkındalık düzeyini artırarak kalıcı ve tam öğrenmeyi gerçekleştirmek temel hedefimiz”

camlaralti-logo-(1)-(1)-(1)-001.jpeg

3 DİL BİRDEN ÖĞRENİYORLAR

Özel Çamlaraltı Ortaokulu'nda 2018-2019 eğitim yılı ile birlikte 5. Sınıf öğrencilerinin Yabancı Dil Ağırlıklı Program’la eğitimlerine devam ettiklerini vurgulayan İlkokul ve Ortaokul Müdürü Banu Mestanoğlu, İngilizce'nin yanında ikinci yabancı dil olarak Almanca'yı ve 6. sınıftan itibaren de üçüncü dil olarak İspanyolca'yı eğitim programı içine kattıkları bilgisini verdi.

“Çok kültürlülük ve çok dillilik konusunda bir bilinç oluşturmak üzere etkinlikler düzenliyoruz” diyen Mestanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yabancı dil becerisinin küçük yaşlarda başlayan bir eğitimle daha da etkin olduğu bilinciyle ana sınıfından itibaren öğrencilerimizle yabancı dil konusunda özel olarak yoğun bir programla eğitimimizi sürdürüyoruz. Okul bilgi iletişim sistemimiz ÇAMPORTAL’da  Kazanım Değerlendirme ve Deneme Sınavları sonuçları, bireysel ve grup destekleme çalışmaları, ödev ve proje çalışmalarımız veliyle güncel olarak paylaşılıyor. Ders dışı etüt programları ile liselere giriş sınavına (LGS) hazırlıkları destekleyen çalışmalar 7. sınıftan itibaren gerçekleştiriliyor. Rehberlik birimi ve uzman psikolojik danışmanlık desteği ile zaman yönetimi, takım ruhu, motivasyon, test teknikleri ve sınav kaygısı çalışmaları yürütülüyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.