Anadolu Buluşması’nda İzmirliler unutulmaz bir gece yaşadı

Anadolu Buluşması’nda İzmirliler unutulmaz bir gece yaşadı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 22 sivil toplum kuruluşunun katkısıyla gerçekleşen Anadolu Buluşması’nda İzmirliler unutulmaz bir gece yaşadı.

İzmir'de bir araya gelen 22 sivil toplum kuruluşu, 'Anadolu Buluşmaları' gecesi, STK'ler, Anadolu kültürü ve müziği ile İzmirliler, eğlenceye doydu. Etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedredil Çoşkuner, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan, Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Diker, Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Eşref Çakır, Bayraklı Belediyesi kurucu Başkanı Hasan Karabağ ve vatandaşlar katıldı.

Karşıyaka Mavişehir'de bulunan Karşıyaka Belediyesi Hizmet Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, halk müziğinin ustaları sahne aldı. Gecede Türk rock müziğinin efsane grubu Moğollar ile usta sanatçılar Arif Sağ, Belkıs Akkale, Tolga Sağ, Cengiz Özkan, Pınar Kaya, Aziz Karaca, Rumeli Ayhan ve Orkestra Sertan, Anadolu ezgilerini müzikseverlerle buluşturdu. Etkinlikler kapsamında hemşehri derneklerinin kültür gecesi ve folklor gösterileri de sahnede yerini alacak. Anadolu'nun yedi bölgesinin yöresel gösterileri İzmirliler için sergilendi.

5123-fveh7bpxoae2xfd-308.jpg

ERKEK: “HEPİMİZE DÜŞEN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV VAR, ÜLKEMİZİ KUTUPLAŞMA GİRDABINDAN ÇEKİP ÇIKARACAĞIZ”

Etkinlikte söz alan CHP Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Bu anlamlı Anadolu Buluşması için emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, ulusumuzun başı sağ olsun, umarız bu acılar artık, bu topraklarda biter. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sizlere sevgilerini, saygılarını iletiyorum. Büyük bir demokrasi mücadelesini hep birlikte veriyoruz. Demokrasinin öznesi insandır, bireydir, özgür bireydir. Türk, Kürt dememiş, Alevi, Sünni dememiş, Hristiyan, Müslüman dememiş, zengin, yoksul dememiş, insan demiş, evet önce insan. Bizim de temel felsefemiz önce insan oldu. Anadolu Buluşmaları bu açıdan çok değerli, Anadolu’nun hamurunda, kültüründe, kökeninde barış, sevgi, hoşgörü vardır. Avrupa’da Yüzyıl Savaşlarının olduğu dönemde meşrep çatışmalarında kan dökülürken, Anadolu’da Hacı Bektaşi Veli, Mevlana, Yunus Emre barış mesajları veriyordu dünyaya. İncinsen de incitme, benim kabem insandır dedi Hacı Bektaşi Veli. Onun için çok dikkatli olacağız. Tüm dünyada da her yerde otoriter, popülist, tek adam rejimleri, çatışmadan, kaostan, kutuplaşmadan beslenir. Hepimize düşen çok önemli bir görev var, ülkemizi kutuplaşma girdabından çekip çıkaracağız." dedi.

izmirde-anadolu-bulusmasi-gerceklesti-chpli-erkek-hic-kimsenin-bir-baskasinin-kimligini-mezhebini-inancini-sorgulama-yetkisi-de-yoktur-ve-buna-asla-musaade-de-etmeyecegiz-34345.jpg

“YETER Kİ BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM”

Kutuplaşmaya asla izin vermeyeceklerini kaydeden Erkek, “85 Milyon barış içerisinde, kardeşçe yaşamak istiyoruz ve bunu mutlaka başaracağız. Kutuplaşmaya müsaade etmeyeceğiz; onun için demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına inan bütün partiler ve milyonlar bir araya geldi. Artık yeni bir siyaset kültürüne ihtiyacımız var. Yeni bir yönetim anlayışına, bu topraklarda barışa, hoşgörüye ihtiyacımız var. Ben Çanakkale Milletvekiliyim, Çanakkale Cephesinde ’de de Anadolu’nun her yerinden, her ilçesinden gelen insanlar bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini birlikte verdiler. Birlik beraberliğimiz, dayanışmamız bu açıdan çok çok önemli.

85c8bc78-f609-4ca6-a347-3cb4a6a3239b.jpg

Hiç kimsenin bir başkasının kimliğini, mezhebini, inancını sorgulama yetkisi de yoktur, hakkı da yoktur ve buna asla müsaade de etmeyeceğiz. Etnik kimliği, inancı, mezhebi, yaşam tarzı ne olursa olsun 85 milyon birbirimizi kucaklayacağız ve değişmez önderimiz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün akıl ve bilim yolunda ilerleyeceğiz. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım o zaman göreceksiniz ki bu topraklarda mutlaka barışı getireceğiz. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına girerken cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Ne güzel söylemiş Yunus Emre ‘ Ete kemiğe büründüm Yunus diye göründüm’ işte bütün mesele bu” ifadelerini kullandı.

fveh6mjwaaarkny.jpg

YÜCEL: “KUCAKLAŞMAYA VE BARIŞMAYA ÜLKEMİZİ DE DAHA HUZURLU BİR HALE GETİRMEYE KARARLIYIZ”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bu sıcak ve güzel ortamda sizlerle bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bugün içimizi yaralayan bir olay var şehitlerimiz. Ben tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Biz bu coğrafyada bu topraklarda Türküyle Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Gayri Müslim’i ile dostça, kardeşçe ve barış içerisinde yaşamayı hak ediyoruz. Bizi kin ve nefret söylemleri ile ayrıştıran, ötekileştiren; toplumu kamplaştıran ve kutuplaştıran, toplumun sinir uçları ile oynayan siyaset anlayışını reddediyoruz. Türkiye’nin barışmaya, kucaklaşmaya ve helalleşmeye ihtiyacı var. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde bir yola çıktık ve bu kucaklaşmaya ve barışmaya ülkemizi de daha huzurlu bir hale getirmeye kararlıyız. Zamanı geldiğinde de bunu başaracağımıza tüm kalbimizle inanıyoruz. Anadolu’nun dört bir köşesinden kardeşlik ve dostluk ezgileri ile sanatlarını icra eden kıymetli sanatçılarımıza ve bu organizasyonu gerçekleştiren STK, dernek ve federasyonlarımıza da teşekkür ederim” dedi.

fveh6nnxeaulitm.jpg

SINDIR: “BU BÜYÜK BİR DERS OLSUN”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Bu özel buluşmayı sağlayan katılımcı, tüm derneklerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun. Anadolu’nun 4 bir yanından bir millet olarak dayanışma içerisinde olduğumuzu, bizi asla ve kata ne vatanımızı ne milletimizi ne de bu bayrak altında bizleri birbirimizden ayıramayacaklarını görmeleri için bu Anadolu buluşması büyük bir ders olsun diyorum” diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Anadolu bizim için çok özel, Anadolu buluşması da bir o kadar özel, bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

3f270ec5-53f2-4bda-858d-063fd74881c3.jpg

Etkinlik için STK yöneticisi Yeliz Tunç Öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ise şöyle: Anadolu Kültür Sanat Eğitim Araştırma ve Dayanışma Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Amasyalılar ve Amasyayı Sevenler Kültür ve Dayanışma Derneği, Artvinliler Derneği, Boyacı Köyü İzmir Dernekleri, Ege Bölgesi Çorum Cevizli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çorum Mecitözü Boyacı Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, İzmir Çiğli Çorumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çorum Eşenay ve Civarı Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Çorum Mecitözü Geykoca Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, Diyarbakır Erenler Derneği, Ege Bölgesi Ağrılılar Derneği, Ege Kars Federasyonu, Eskişehir Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği, Herkes İçin Kültür ve Sanat Derneği, Hınıslılar Derneği, İzmir Karşıyaka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Karşıyaka Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bornova Şubesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Buca Şubesi.

282b46eb-fc41-48e8-9c11-0b3330f978d5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.