Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu Eğitim Konserleri verecek

Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu Eğitim Konserleri verecek

“Onlar bize gelemiyorsa, biz onlara gideriz” diyorlar ve gitmeye devam ediyorlar.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu 18 – 22 Mart tarihleri arasında Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki okullarda Eğitim Konserleri vermek için yola çıkıyor. 

Konser, topluluk üyelerinden Gündüz Öğüt (keman), Sonat Onur Yaşlıçam (keman), Betül Yıldıztekin (viyola) ve Başak Yalçın (viyolonsel) tarafından gerçekleştirilecek. Aylardır süren hazırlık çalışmalarının ardından önümüzdeki günlerde Diyarbakır ve Şanlıurfalı binlerce çocuk ve gencimiz hayatlarında ilk kez Devlet Sanatçıları’yla tanışıp, canlı bir konser izleme olanağı bulacaklar. 

2004 yılında keman sanatçısı/yazar Gündüz Öğüt tarafından kurulan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu bu güne kadar İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Balıkesir, Muğla, Afyon, Çorum, Kocaeli, Adana, Gaziantep, Hatay, Muş, Ağrı, Ardahan il, ilçe ve köy okullarında yüzlerce eğitim konseri yaparak, on binlerce öğrenciyi çok sesli müzikle buluşturup, keman, viyola ve viyolonsel ile tanıştırdılar. Dünya müziklerinden örnekler çalınan eğitim konserlerinde ayrıca film müzikleri, türküler ve okul şarkılarını da seslendiren topluluk, çalgılarını da öğrencilerin ellerine vererek ilk seslerini çıkarmalarını sağlıyor. 

Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu sanatçıları, “Bayrağımızın dalgalandığı, tek bir çocuğumuzun nefes aldığı her yer bizim vatanımızdır ve biz onlara gitmeliyiz” sözlerini bir kez daha hayata geçirmenin mutluluğuyla tüm hazırlıklarını tamamladı. 

Bu etkinlikleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün destek ve himayesinde tamamen gönüllük esasıyla yapan topluluk 18 – 22 Mart 2019 tarihleri arasında Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki 9 okulda eğitim konserleri gerçekleştirecek. 

Sanatın, çok sesli müziğin belli illerdeki konser salonlarına sıkışıp kaldığı zamanımızda Anadolu’daki en uzak il, ilçe ve köy okullarına giderek, oradaki güneş gözlü çocuklarımızla buluşturan topluluk kurucusu Gündüz Öğüt’ün en büyük ideali ülkedeki tüm devlet sanatçılarının salonlarından çıkarak çevre il, ilçe ve köy okullarına gitmeleri ve memleket evlatlarını hak ettikleri kaliteli sanatlarla buluşturup tanıştırmaları. 

Diyarbakır ve Şanlıurfa’da Eğitim Konseri verilecek Okullar:

Diyarbakır Etkinlik Programı:
18 Mart 2019 Pazartesi
9.30 -10.30 Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi
11.30 – 12.30 Bağlar/Molla Gürani İlkokulu
13.30 -14.30 Kayapınar/Özel Sevinç Ortaokulu
19 Mart 2019 Salı
9.30 -11.30 Diyarbakır Ted Koleji
13.30 -15.00 İMKB Fen Lisesi, 
20 Mart 2019 Çarşamba
10.00 – 11.00 Özel Bismil Bahçeşehir Fen ve Anadolu Lisesi, 

Şanlıurfa Etkinlik Programı
21 Mart 2019 Perşembe
09.00 -10.00 Şanlıurfa Ted Koleji
14.00 -15.00 Emine Göncü Anadolu Lisesi, Ted Şanlıurfa Koleji
22 Mart 2019 Cuma
11.00 – 12.00 Karaköprü/Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi,
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.