Anadolu’nun Renkleri Japonya'yı Boyadı

Anadolu’nun Renkleri Japonya'yı Boyadı

Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirdiği kültür sanat turnesi "Colours of Anatolia - Anadolu’nun Renkleri" yolculuğuna Japonya’da devam etti.

Türkiye’nin kültürel motiflerini dünyanın beş kıtasına taşıyan ve içerisinde birçok etkinliğin barındığı program, Tallinn, Riga, Vilnius ve Mink’in ardından Tokyo’da da büyük ilgi gördü.

Yunus Emre Enstitüsü Colours of Anatolia / Anadolu'nun Renkleri programı ile Türkiye’nin kültürel motiflerini dünyanın beş kıtasında tanıtıyor. Enstitü tarafından Nisan ayında Kudüs ve Tel Aviv'de başlatılan Anadolu'nun Renkleri programı, Eylül ve Ekim aylarında Buenos Aires, Tallinn, Riga, Vilnius ve Minsk’te devam etti. Sırada Tokyo, Sao Paulo ve hemen ardından yine Buenos Aires etkinlikleri bulunuyor.

İki ülke arası kültür köprüsünü daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, dünya toplumlarının Türkiye'yi daha yakından ve doğru kaynaklardan tanımasını amaçladıklarını, bu doğrultuda pek çok projeye imza attıklarını söyledi. Prof. Dr. Ateş, “Enstitü olarak beş kıtada binlerce insana ulaşıyoruz. Kültürümüzün bütün renklerini kuşatan bu faaliyetler sayesinde yüz binlerce insanla yüz yüze temas kurma ve kendimizi anlatma imkânı yakalıyoruz, kültürler ve ülkeler arasında kuvvetli bağlar oluşturuyoruz. Japonya ve Türkiye kültürel ve geleneksel anlamda birbirine oldukça yakın ve güçlü bağları olan iki ülke. Bu bağların güçlendirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımız sürecek” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.