ANAHAK 2016 Genel Kurulu'nu Gerçekleştirdi

ANAHAK 2016 Genel Kurulu'nu Gerçekleştirdi

Anadolu Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği 2016 olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Anadolu Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği 2016 olağan Genel Kurulunu dernek merkezi ve barınağında gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Emin Aksel, Başkan yardımcısı Uğur Guruşçu, Sayman Yasemin Akbay, Yönetim Kurulu Üyeleri E. Nur Yöner ve A. Fatih Tokgönül, Meltem İşgörür, İpek Kayan ANAHAK Barınağında incelemelerde bulundular. Başkan Aksel, "Tüm üyelerimizin yeni görevleri hayırlı uğurlu olsun. Allah üyelerimizin sahipsiz ve güçten düşmüş bakıma muhtaç canlarımıza daha iyi hizmet edebilme gayret ve enerjisi versin" açıklamasında bulundu.

13149858_1735207613393717_312830214_n

ANAHAK DERNEĞİ NEDİR?

Anadolu Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği, sahipsiz, sokaklarda yaşayan, doğada bulunan, hayati tehlike ve tehditleri bulunan hayvanları korumak, yaralı, hasta, bakıma muhtaç olanların tedavilerini yaptırmak, bu hayvanlarla birlikte yaşamı paylaşma bilincinin oluşmasına katkıda bulunarak bu hayvanların sahiplenilmelerini sağlamak sahiplenilmeyen hayvanların emniyetli ortamlarda yada kurulacak barınaklarda barındırılmaları ve yaşatılmalarını sağlamak ve Türkiye’de hayvan haklarının geliştirilmesi için kurulmuştur.

Bu amacın tahakkuku çerçevesinde mağduriyetleri olanlara öncelik vermek sureti ile tür, ırk ayırt etmeden, mutlak korumacılık bağlamında hayvanları korur, bu kapsamda her türlü imkanı yaratır ve tedbirleri alır. Ulusal ve uluslararası çapta hayvan hakları ihlallerinin engellenmesi için her türlü çalışmayı yapar, öneriler üretir, hayvanların haklarını ihlal edenler karşısında her türlü yasal mücadeleyi vermek ve bu konuda çalışmalar yapan ulusal ve uluslararası gerçek veye tüzel kişi, kurum ve kuruluşlara destek verir ve bunlarla işbirliği yapar; doğadaki tüm hayvanların korunması ve haklarının güvence altına alınması amacıyla her türlü sivil toplum çalışmasını yapar. hak ihlallerini tespit ve teşhir edip bunların çözümü konusunda faaliyet göstermek ve öneriler üretmek, insan – hayvan ilişkisini incelemek ve doğrudan hayvanları korumak amacıyla kurulmuştur.

Anadolu Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği merkezinde sahip olduğu 2 dönüm çiftlikte 240 kedi 20 köpek barındırmakta, onların tedavilerini, kısırlaştırmalarını ve beslemelerini yapmaktadır. çiftlik dışında da 30 kadar köpek ve 50 kadar kedinin kısırlaştırılmaları yapılmış beslemeleri devam etmektedir. ANAHAK derneği bütün masraflarını üyelerden ve bağışlardan karşılamaktadır. fakat çok ciddi olarak mama, kum, karma aşı ve ilaç ihtiyacı vardır. Tüm hayırseverlerin bu konuda yardımlarını beklemektedir. diğer yandan ANAHAK sahip olduğu 9 dönüm araziye Türkiye'nin en güzel barınağını yapmak için kolları sıvamıştır. Bu projede şunlar yer alacaktır:

• Veteriner kliniği ve hayvan hastanesi

• İdari ofis

• Müşahade odaları

• Pansiyon bölümü

• Bakıcı ve misafir odaları

• Çamaşırhane

• Mutfak

• Depo

• Soğuk hava deposu

• Café

• Kedi ve köpekler için yapılmış barınma evleri ve kulübeleri

• Diğer hayvanlarında olduğu mini doğal yaşam parkı

• Yeşil alanlar ve park

Bu arazimiz Güzelbahçe sınırlarında yer almakta olup başta Güzelbahçe Belediyesi olmak üzere tüm diğer belediyeler ve kamu kuruluşları ile işbirliği içinde çalışma ve onların maddi ve manevi desteklerini yanımızda hissetme arzusundayız. Böyle bir tesisi ortaya çıkardığımızda eminim ki Güzelbahçe de büyük bir yükü omuzlamış olacağız. İnanıyorum ki Belediyemiz ile birlikte çalışma sonunda Güzelbahçe hayvan hakları ve hayvanlara sağlanan yaşam standardı noktasında Türkiye'de değil dünyada örnek ilçelerden biri haline gelecektir. Bu inancım Derneğimizin şimdiki yeri olan Yelki'de ki 2 dönüm çiftlikte yüzlerce kedi ve köpek kısırlaştırılmasını ve yüzlerce kedi ve köpek tedavisini belediyelerin ve özel veteriner klinikleri ile birlikte gerçekleştirmiş olmamızdan kaynaklanıyor.

13187840_1735207616727050_1877209881_n

Üzerinde çalıştığımız diğer projeler şunlardır:Her sokakta hayvan korumacıları tespit ederek o sokakta bakılacak kedi ve köpekleri o hayvan korumacılara zimmetleyerek onların her türlü tedavi, kısırlaştırma ihtiyaçlarını dernek olarak karşılamak. Bunun için gereken o hayvan korumacılarını tespit ederek onların ANAHAK çatısı altında toplanmasını sağlamaktır

Yine kendine ait barınakta tadavisi, bakımı, kısırlaştırılması yapılmış hayvanların sahiplendirilmeleri durumunda sahiplenen kişilere verilecek özel bir kartla bu hayvanların ilerde ortaya çıkacak hastalıklarının tedavisi ve kısırlaştırılmaları işlemlerini ücretsiz yaparak hayvanı tekrar sahiplerine teslim etmek ve beraber yaşamalarına imkan sağlamak ta derneğimizin projelerinden biridir.

 

Derneğimiz ile iletişim:

Adres: 2283 sok No:3 Yelki mah. Güzelbahçe/İZMİR

Facebook: Anadolu Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği

Telefonlar:

Başkan; Muhammed Emin AKSEL: 0532 7485861

Yönetim K. Ü. (Barınak Sorumlusu); Yasemin Akbay 0506 4183440

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.