Anaokulu öğrencileri Büyük Dahi sergisini gezdi

Anaokulu öğrencileri Büyük Dahi sergisini gezdi

Soylu Anaokulları Plus’ın öğrencileri Folkart Gallery’de açılan “Büyük Dahi / Gazi Mustafa Kemal” isimli sergiyi ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yılı nedeniyle kurum içi ve dışında düzenlediği etkinliklerle kutlamaları gerçekleştiren Soylu Anaokulları Plus’ın öğrencileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla Folkart Gallery’de açılan “Büyük Dahi / Gazi Mustafa Kemal” isimli sergiyi ziyaret etti.

Ziyaret eden ilk anaokulu

Kendilerine anlatılan hikayelerde baş kahraman olarak öğretilen Mustafa Kemal Atatürk’ün, galeri sorumlusu Şule Tezcan’ın sunumuyla birbirinden güzel fotoğrafları ve özel eşyalarını yakından görme imkanı bulan minikler sergiyi büyük bir dikkatle gezdi. Sergiyi ilk defa bir anaokulunun ziyaret ettiğini ifade eden Şule Tezcan, tur boyunca sessizce anlatılanları dinleyen minikleri tek tek tebrik etti.

Çocuklar için çok önemli bir sergi

Proje Direktörlüğünü Fahri Özdemir ile Proje Danışmanlığını Prof. Dr. Zafer Toprak'ın üstlendiği ve bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ve en büyük Atatürk sergisinde öğrencileriyle birlikte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Soylu Anaokulları’nın kurucusu Dilek Soylu, çocukların bu yaşlarda öğrendiği bilgilerin hayatları boyunca unutmadığını ve bu yüzden sergi ziyaretini çok önemsediklerini söyledi.

Birçok obje ve bir kısmı daha önce hiç yayımlanmamış Eriş Ülger ve Fahri Özdemir’in özel koleksiyonundaki fotoğraflardan derlenerek hazırlanan sergi 24 Şubat 2019 tarihine kadar açık kalacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.