Anayasa teklifine CHP'den yanıt: 'Seçime 7 ay kala doğru değil'

Anayasa teklifine CHP'den yanıt: 'Seçime 7 ay kala doğru değil'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifine ilişkin CHP Meclis gruplarını ziyaret etti. CHP, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifine ilişkin ilk olarak öğlen saatlerinde MHP grubunu ziyaret etmişti. Ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile görüşen heyetten Adalet Bakanı Bozdağ ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

'KATKI SUNMALARINI İSTEDİK'

Bakan Bozdağ, anayasa değişikliği konusunda bilgi aktarımı yaptıklarını ifade ederek, “Kendilerinden bu hazırlık sürecini katkı sunmalarını istedik. Geçmişte Türkiye, idari uygulamalarla yaşamaması gerektiği süreçler yaşadı” ifadelerini kullandı.

'İÇİNDE OLMAYACAĞIZ'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, “Bu konu, Sayın Genel Başkanımızın 'kadına özgürlük, kamuda özgürlük' noktasında verdiği kanun teklifi sonrası gelişen bir konudur. Biz prensip olarak bu konunun mesele olmaktan çıktığını söyleyegeldik. CHP bakımından Anadolu’da karşılaştığımız eleştirilere karşı bu konuda dürüstlüğümüzü ortaya koymak için Genel Başkanımız teklifini bizlerin de imzasıyla verdi. Temel hakların referandum konusu halinde olmaması gerektiğini söyledik. Birden çok maddeli bir anayasa değişikliğinin seçime 7 ay kalmışken yapılması doğru olmadığını düşünüyoruz. Yeni anayasanın yeni parlamentonun işi olduğunu düşünüyoruz. AK Parti’nin 'çalışmaları birlikte olgunlaştıralım' önerisinin içinde olmayacağımızı ifade ettik. AK Parti’nin gerçekleştirmek istediği anayasa değişikliği çalışmasının içinde olmayacağımızı söyledik” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.