Android 2.3.7 ve altı için destek sona eriyor

Android 2.3.7 ve altı için destek sona eriyor

Google, Android 2.3.7 ve altı sürümüne sahip kişiler için tarih verdi. Yakında destek sona erecek.

Google, geçtiğimiz aylarda en yeni işletim sistemi Android 12’yi piyasaya sürdü. Şu anda Pixel serisi başta olmak üzere pek çok üçüncü taraf akıllı telefon, bu sistemi beta olarak deneyimleyebiliyor. Ancak Android 12’nin ardından teknoloji devi, eski sürüme sahip kişiler için harekete geçti.

Kısa süre önce Google, Android 2.3.7 (Gingerbread) ve altındaki sürüme sahip kişiler için e-posta göndermeye başladı. Bu e-postalara göre bahsi geçen Android sistemine sahip kullanıcılar, Eylül sonundan itibaren Google hesaplarına giriş yapamayacaklar.

Daha önce pek çok geliştirici, eski Android sürümleri için desteği sonlandırdı. Şimdi ise Google’da harekete geçerek Android 2.3.7 ve altı sürümler için stok uygulamalarının kullanılmasını engelleyecek. İşte ABD’li üreticinin bu konu hakkında yaptığı açıklama:

android-gingerbread-alert.png

Kullanıcılarımızı güvende tutmaya yönelik devam eden çalışmalarımızın bir parçası olarak, 27 Eylül 2021 tarihinden itibaren Android 2.3.7 veya daha eski sürümleri çalıştıran Android cihazların oturum açmasına izin verilmeyecek.

Yukarıdaki resmi açıklama, Android Yardım Topluluğu Yöneticisi Zak Pollack tarafından yapıldı ve kullanıcılara da e-posta eşliğinde ulaştırıldı. Bu bağlamda 27 Eylül’den son cihazlarda oturum açmaya çalışıldığında, kullanıcı adı ya da şifreyle ilgili hatalarla karşı karşıya kalacaksınız. Bu özellikle; Gmail, YouTube ve Haritalar gibi uygulamalarda görünecektir.

Google’ın Eylül sonunda uygulamaya başlayacağı bu hareket sonrası kullanıcılar, cihazlarında oturum açma sorunları yaşayacak. Örneğin akıllı telefonunuzda Google hesabı oluşturamazken, aynı zamanda cihazlarınızı fabrika ayarlarına da sıfırlayamayacaksınız. Kısaca teknoloji devinin bunu yapmasının temel amacı, kullanıcıları daha güncel bir telefon almaya yöneltmektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.