Android, bir iOS özelliğini daha alıyor!

Android, bir iOS özelliğini daha alıyor!

Mayıs ayında Google, Android için yeni uygulama geliştirenlere kare simge kullanmayı zorunlu hale getiriyor.

Google bugün, Google Play Store içinde yer alan eski uygulamalarda da kare simgeler kullanılması için bir yardımcı araç çıkardı. Bu sayede geliştiriciler, daha rahat bir şekilde simge tasarımı yapabilecekler ve yeni kurala uyum sağlayabilecekler. Amaç, farklı arayüz düzenlerinde, form faktörlerinde ve cihazlarda tutarlılık ve daha temiz bir görünüm kazandırmak olarak nitelendiriliyor. Google yayınladığı uygulama ile birlikte geliştiricilere bir de yasak getirdi.

Buna göre simgelere gölge düşüren saydam arka planlar artık yasaklanacak. Uygulamaların bu ikonlarla piyasaya sürülmesi mümkün olmayacak. Söz konusu yasak Chromebook’larda ve Play Store‘daki tüm uygulamalarda geçerli olacak.

Google Play Console adlı uygulamaya eklenen özellik sayesinde geliştiriciler, kolayca kare bir simge tasarlayabilecekler. Bu zorunlu değişiklik 24 Haziran’dan itibaren geçerli olacak ve söz konusu kurallara uymayan geliştiriciler Google Play Store’da uygulamalarını sergileyemeyecekler.


Google, bu kurallara binaen kendi bazı uygulamalarını da güncelledi ve kare ikon sistemine geçiş yaptı. Buna göre Google Kişiler uygulaması ilk güncellenen uygulama oldu. Diğer uygulamaların da 24 Haziran’a kadar güncellenmesi bekleniyor. Tabii yeni uygulama geliştirecek geliştiriciler için bu tarih 1 Mayıs 2019 olacak.


Bu değişiklikler, Android Auto, Android TV, Wear OS için geçerli olmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.