Android cihazlar için test edilen YouTube özelliği

Android cihazlar için test edilen YouTube özelliği

YouTube Corona virüsü sebebiyle aldığı kararlarla gündemimizde yer alırken, Android cihaz kullanıcıları için de boş durmuyor.

Bu noktada kollarını sıvayan popüler platform yeni test ettiği özellik ile Android kullanıcıları için tek ekranda daha fazla videonun gösterilmesine bir el atıyor. Bu kapsamda Android cihazlar için yeni YouTube özelliği test ediliyor.

Test edilen özellik ile artık kullanıcılar önizleme videolarını daha geniş bir ekran ile görebilecek. Yani şu an için test edilen ve kullanıcıların beğenisine sunulan özellik, eğer olumlu geri dönüş alınırsa uygulanabilir gibi duruyor.

Normalde YouTube ana sayfanızda gezinirken ekranınızda küçük önizleme videoları ile altı videoyu tek bir ekranda görebiliyorsunuz. Bunlara bir de yan kısımda bazı ek bilgilendirici kısımlar da eklenince tek ekranda fazla sayıda videoyu küçük bir şekilde görüyordunuz.

Android cihazlar için yeni YouTube özelliği

Test edilen özellik ise tam olarak şu şekilde konumlandırılıyor: Keşfette veya ana sayfanızda denk geldiğiniz bu videolar artık daha büyük bir önizleme ile karşınıza çıkacak. Bu sayede ise tek sayfada toplamda iki farklı video görecek ve daha büyük bir ekran deneyimi yaşamış olacaksınız.

Elbette tek seferde daha az sayıda video görüleceği için bazı kişilerin bu deneyimi beğenip beğenmeyeceği merak konusu. Bu nedenle kullanıcılara A/B testi uygulayan YouTube’un bu yeni özelliği son kullanıcıya ulaştırıp ulaştırmayacağı şu an için bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.