Android cihazların güncellenme şekli değişiyor!

Android cihazların güncellenme şekli değişiyor!

Google’ın Android Q ile birlikte hayata geçireceği en büyük değişikliklerden birisi de, sistem güncellemelerinin Google Play Store’a taşınacak olması. Yani Google Play artık uygulamaların yanı sıra sistem yazılımını da kapsayacak.

Pixel serisi telefonlarda Android Q Beta sürümü yüklü olan bazı kullanıcılar telefonlarına Google Play üzerinden sistem güncellemesi aldılar. Bir uygulama güncelleniyormuş gibi aynı şekilde sistem güncellemeleri indiriliyor.

Android cihazlar Google Play Store’dan güncellenecek!

Güncelleme indikten sonra telefon otomatik olarak yeniden başlatılıyor. Yani temelde Ayarlar menüsünde yapılan güncelleme ile bir fark yok. Tabi, en çok merak edilen konu bunun diğer üreticilere dayatılıp dayatılmayacağı. Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Google I/O 2019 etkinliğinde bu durum netlik kazanacak. Eğer diğer üreticilerin Android Q’ya geçiş sonrasında bu sistemi kullanması gerekirse güncellemeler konusunda büyük bir yol kat edilir.  Bunun sebebi ise OTA’ya kıyasla güncellemelerin Google Play Store üzerinden çok daha hızlı bir şekilde dağıtılabilecek olması. Yani, kullanıcıların Android güncellemeleri için aylarca beklemesine gerek kalmayabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.