Android güvenlik açığı ile risk altında!

Android güvenlik açığı ile risk altında!

İşte Android güvenlik açığı hakkında ilk detaylar!

Project Zero’daki araştırmacılar; Pixel 2, Huawei P20 Pro ve Redmi Note 5 olmak üzere birçok akıllı telefon modelini etkileyen Android açığı ile karşılaştılar. Yayınlanan açıklamada Android’de yayılan yazılım açığının birçok kişi tarafından keşfedildiği ve saldırganlar tarafından kullanılmaya başlandığı belirtiliyor. Bazı Android telefonlardaki güvenlik açığı, cihazın kök erişimine izin veriyor. Böylece kök erişiminden işletim sistemi üzerindeki çoğu veriye ve komuta erişilebiliyor. İşletim sisteminin çekirdeklerine dahi ulaşılabiliyor.

Google’ın güvenlik araştırma grubu yayınladığı listede güvenlik açığının bulunduğu bazı telefon modellerini de listeledi. Modellerin Android 8 ve üstü işletim sistemi ile birlikte güvenlik açığı verdiği de belirtildi. Listelenen modeller şu şekilde:

Huawei P20
Xiaomi Redmi 5A
Xiaomi Redmi Not 5
Xiaomi A1
Oppo A3
Moto Z3
Oreo LG telefonlar
Samsung Galaxy S7, S8, S9

Bu hata geçtiğimiz günlerde düzeltilmesine rağmen tekrardan ortaya çıktı. Ve Google, bu konu hakkında kullanıcıları uyarıyor. Bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklenmemeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca Chrome dışında farklı bir tarayıcı kullanılmaması gerektiği de belirtilenler arasında yer alıyor. Yakın zamanda gelecek güncelleme ile birlikte güvenlik açığının çözülmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.