Android kullanıcıları için tercih dönemi başladı!

Android kullanıcıları için tercih dönemi başladı!

Akıllı telefon üreticileri cihazlarına kendi geliştirdikleri yazılımları entegre ederken,  bazılarının kaldırılmasına izin vermiyor. Tabi, üreticilerin yanı sıra Android kullanıcıları için Google tarafından sunulan bazı uygulamalar bulunuyor.

Bunlardan birisi de internet tarayıcısı Google Chrome. Bir Android cihazın kutudan Google Chrome ile çıkması normal görülebilir, ancak Avrupa Birliği bu konuda aynı fikirde değil. Kullanıcılara tercih hakkı sunulması isteniyor.

Android kullanıcıları tarayıcı ve arama motoru seçebilecek!

Avrupa Birliği Komisyonu geçtiğimiz yıl Google’ın bazı uygulamaların lisansını vermek için akıllı telefon üreticilerini Google arama motorunu ve Google Chrome’u yüklemeye zorladığını belirterek 4.3 Milyar Euro ceza kesmişti.

Cezanın kesilmesinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçerken, Google’ın Ürün Yönetimi Direktörü Paul Gennai artık kullanıcılara tarayıcı ve arama motoru konusunda tercih yapma imkanı sunulacağını resmen duyurdu.


Önümüzdeki haftalardan itibaren Avrupa’daki mevcut ve yeni Android cihazlarda Google Play Store’a giriş yapıldığında kullanıcılar bir tercih ekranı ile karşılacak. Şu anda Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge ve Puffin seçenekleri sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.