Android kullanıcıları indirdikleri oyunların...

Android kullanıcıları indirdikleri oyunların...

Star Wars serisinin mobil oyunu olan Star Wars Galaxy of Heroes, Android platformunda yaklaşık 10 milyon kez indirildi.Ancak Android platformunda her 100 kişiden 95’i indirdiği oyunu bir aylık içinde siliyor.

Mobil uygulama işindeki herkesin bildiği mobil kullanıcıların sadakatleri ne yazık ki kötü. Ancak yeni veriler, en iyi uygulamalar için Android'in saklama oranlarının, iOS'taki uygulamaların yarısı veya üçte birinin olduğunu gösteriyor. 

Mobil pazarlama stratejileri şirketi olan Apptopia tarafından yapılan bir araştırma, Android kullanıcılarının iOS kullanıcılarına göre uygulamaları silmek konusunda iki hatta üç kat daha aceleci olduğunu gösteriyor.

2015'te eğer bir uygulama, kullanıcılarının %80’ini 2-3 haftalık gibi bir süreçte kaybediyorsa bu normaldi. Uygulama yayınlandıktan sonra iki haftalık süreçte kullanıcıların sadece %70’ini kaybettiyse bu, uygulamanın başarılı olduğunun bir göstergesiydi. Yapılan araştırmaya göre Google Play Store’da en başarılı Oyun olan Galaxy of Heroes’u bir aydan daha uzun süre cihazında bulunduran kullanıcıların oranı yalnızca yüzde 6.5. Marvel Future Fight’ta ise bu oran yüzde 4.1. 

Örneğin, Pandora, Netflix ve Snapchat'ın her biri Galaxy of Heroes'tan daha iyi saklama oranlarına sahipler, hepsi yüzde 6.5 civarında geziniyor. Bu da uygulamaların oyunlardan daha iyi performans gösterdiğinin işareti. Apptopia verilerine göre, en iyi uygulamalar için iOS kullanıcı tutma oranları Android'den yaklaşık üç kat daha iyi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.