Android mesajlar yeni özelliklere kavuşuyor!

Android mesajlar yeni özelliklere kavuşuyor!

Google, Android mesajlar uygulamasının daha geniş bir kitle tarafından kullanılması için çaba göstermeye devam ediyor. Google aslında Hangouts‘da dahil olmak üzere bir çok mesajlaşma uygulamasıyla şansını denedi.

Google yıllardır, Allo ve Duo başta olmak üzere birçok mesajlaşma uygulamasıyla WhatsApp karşısında tutunmaya çalışıyor. Bunların arasından tek sıyrılan ise Hangouts oldu. Hangouts daha çok görüntülü konuşmada tercih edilirken, Android mesajlar normal bir sms uygulaması.  Ancak, Google uygulamanın bu basit halini değiştirebilmek için uzun süredir büyük bir çaba gösteriyor. Peki, yeni güncellemeyle Android mesajlar nasıl özelliklere sahip olacak?

Mesajlar uygulaması son olarak Türkçe Google Asistan desteği almıştı. Böylece daha da kullanışlı hale gelen uygulama için şimdi ise takvim paylaşma özelliği sunuldu. Evet yanlış okumadınız, kişisel takviminizi paylaşmak için mesajlar kullanılabilecek. Hali hazırda bu tür paylaşımları yapabilecek uygulamalar bulunuyor. Ancak bunun direkt olarak mesaj olarak gönderebilmek ilginç olacak.

Tabii ki bu özelliğin ne kadar kullanılacağını zaman gösterecek. Güncellemenin birkaç gün içinde tüm Android kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Eğer yeni özelliğin gelip gelmediğini kontrol etmek istiyorsanız takvim uygulaması üzerinden, mesaj olarak paylaşma seçeneğini görmeniz gerekiyor. Takvim paylaşmak özellikle, iş planlaması yapmak isteyeler için kullanışlı olabilir. Ancak bunun dışında nasıl bir kullanım alanı olabileceğini zaman gösterecek.

Kaynak: Teknolojioku

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.