Android modellerinde hesap güvenliği için yeni özellik

Android modellerinde hesap güvenliği için yeni özellik

Google, Android modellerinde kullanılacak yeni hesap güvenliği özelliğini kullanıma alıyor. 

Kullanıcı bilgileri güvenliğinin sağlanması için en önemli kriter olan parola için belli şartı sağlamayan parolalara dair uyarı mesajı gösterilecek. Ayrıca kullanıcın Chome’da kaydettiği parolaların daha önceden açığa çıkmış parolalardan olup olmadığı kontrollü mobil cihazlarda da olacak.

Daha önce Chrome bilgisayar sürümlerinde kullanılan özellik, Android ile mobil cihazlarda da kullanılabilir hale gelecek. “Şifre Güvenliği” olarak isimlendirilen özellikte, kullanılan parolaların daha önceden yaşanan siber saldırılarda ortaya çıkıp çıkmadığı kontrol ediliyor.

Kullanıcılar, Google hesaplarında kaydettiği parolaları hem bilgisayar hem de mobil cihazlarda kullanabiliyor. Yeni hesap açılımında da güçlü parola öneren Chrome, kullanıcıların farklı ve karmaşık parola kullanmasını sağlıyor. Böylelikle kullanıcıların gizliği ve güvenliği sağlanmış oluyor.

Android için gelen yeni hesap güvenliği özelliğinde bilgisayar sürümünde çalışan parola yöneticisi, Android üzerinde kullanılan ve kaydedilen parolaların güvenliğini sağlayacak. Bu özelliğe en büyük sebep olarak büyük sistemlerin siber saldırıya maruz kalması gösteriliyor. Çünkü bu sistemlerden çalınan kullanıcı verileri, başka sistemlerde de denenerek hesaplara erişim sağlanıyor.

Söz konusu özelliğin Android 9 ve üstü modellere geleceği duyuruldu. Özelliğin kullanılabilmesi için Android modellerinde “Otomatik Doldurma” özelliğinin açılması gerektiği bildirildi. Bu özelliği açmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

Ayarlar > Sistem > Dil ve Giriş > Otomatik Doldurma hizmeti > Google

Menülerin isimleri modellere göre değişkenlik gösterebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.