Android Q Beta 2 yeni özelliklerle geldi!

Android Q Beta 2 yeni özelliklerle geldi!

Yaklaşık birkaç hafta önce Google, Android Q işletim sisteminin ilk resmi beta sürümünü geliştiricilere sundu. Şimdi ise Android Q Beta 2 (geliştiriciler için) resmi olarak çıktı. Gelin güncellemenin detaylarına birlikte bakalım.

Teknoloji devi Google, bir çok iyileştirmenin ve yeni özelliklerin olduğu Android Q işletim sistemini geliştiricilere sunmuş, iyi geri dönüşler almıştı. Sistem genelinde gece modu, yeni tema özellikleri ve geliştirmeleri, çalışmalar için masaüstü modu gibi bir çok yenilik içeren işletim sisteminin ikinci beta sürümü de çıktı. Güncelleme, Pixel sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Beta 2 beraberinde bir çok hata düzeltmesi getiriyor. Bunların dışında en önemli yenilik; bildirim baloncukları! Facebook Messenger’ın kullandığına benzer bir sistemi kullanan bu baloncuklar sayesinde mesajlaştığınız kişiye cevap vermek istediğinizde baloncuğa dokunup tek tıkla cevap yazmaya başlayabiliyorsunuz. Söz konusu uygulama şimdilik sadece Mesajlar, Hangouts ile çalışmakta. Bunlar dışında Beta 2 ile birlikte daha gelişmiş bir paylaş menüsü, Android Studio için yeni bir emülatör, ses kaydı uygulamasında daha fazla seçenek gibi özellikler geliyor.

Android Q Beta 2; Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2XL, Pixel 3 ve Pixel 3XL için resmi olarak indirilebilir durumda. Bu beta aynı zamanda Nisan ayı güvenlik yamasını da içinde barındırıyor.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.