Android Q masaüstü modu ile ilgili detaylar açıklandı!

Android Q masaüstü modu ile ilgili detaylar açıklandı!

Android Q ile Google, Android işletim sistemini akıllı telefon, akıllı saat, tablet, televizyon form faktörlerinin ötesine geçirecek. Şirket, bir süredir Android Q masaüstü modu üzerinde çalışıyor ve bugün, konu ile ilgili detaylar yayınlandı.

Masaüstü modu ile akıllı telefonlara kişisel bilgisayar özelliklerini getirmek isteyen Google, konu ile ilgili yüzlerce uzman çalıştırıyor. Samsung Dex ve Huawei Easy Projection’a rakip olacak bu özellik Chrome OS ile çalışacak. Böylece özellik, tam bir masaüstü deneyimi sunacak.

Uygulama geliştiricilerin uygulamalarını kolaylıkla özelliğe adapte edebilmesine önem veren Google, bununla ilgili bir kit hazırladı. Bunu kullanan uygulama geliştiriciler, uygulamalarını kolaylıkla Chrome OS’e adapte edebilecekler. Böylece telefonunuzda kullandığınız uygulamayı, masaüstü moduna geçerek devam ettirebileceksiniz.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Android Framework WindowManager ekibi Mühendisi Andrii Kulian: “Katlanabilir telefonların birden fazla ekranı olabilir, ancak bu telefonlar yine de masaüstü deneyimi sunamıyorlar. Oysa biz, telefonunuzu monitörünüze bağladınız anda bilgisayara dönüşecek bir sistem geliştiriyoruz.” dedi.

Yayınlanan son bilgilere göre söz konusu özellik ile ChromeOS işletim sisteminin tüm özellikleri aktif durumda olacak. Canlı duvar kağıtları, masaüstü tarayıcı deneyimi, dosya paylaşım ve kayıt seçenekleri gibi detaylar sunacak özellik, HDMI kablosu ile telefonunuzu monitörünüze bağlamanızla aktif hale gelecek.

Sistem, ekstra bir cihaza ihtiyaç duymayacak olması sebebiyle DeX’ten farklı bir konumda yer alacak. Samsung’un geliştirmiş olduğu DeX, ekstra bir cihaza ihtiyaç duyuyor, bu cihazda yüksek bedeller ile satılıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.