Android sahipleri dikkat! Instagram güvenlik açığı ile telefonlar tehlikede! 

Android sahipleri dikkat! Instagram güvenlik açığı ile telefonlar tehlikede! 

CheckPoint tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Instagram Android uygulamasına saldıran hackerlar kullanıcıları mağdur edecek kadar önemli verilere ulaşabiliyor.

Son dönemde yayınladığı yeni özelliklerle gündeme gelen Instagram, büyük bir güvenlik açığı ile karşı karşıya olabilir. CheckPoint araştırma şirketi tarafından yapılan bir çalışmaya göre hackerlar, sadece Android kullanıcıları için hazırlanan görüntülerle akıllı telefonları tamamen ele geçiriyor.

Instagram grup hikâyeleri dışında bambaşka özellikleri getirecek. İşte Instagram yeni özellikleri hakkında bildiğimiz her şey ve detaylar:

Facebook Şubat 2020’de yayınlanan 128.0.0.26.128 Instagram güncellemesi ile sorunun büyük ölçüde düzeltildiğini ve  önceki Instagram sürümlerin bu açıktan etkilendiğine dair bir açıklama yaptı. Bu açık nedeniyle akıllı telefonlarda bir arka kapı açan hackerların, kullanıcıların Instagram  hareketlerini kolayca takip edip, verilerini elde edebildiğini düşünüyor.

Güvenlik açığı nedeniyle, kamera, mikrofon, rehber, fotoğraf galerisi ve GPS’e kolayca erişmesine izin veren uzak kodun yürütülmesine yol açarak bellek hasarı oluşabileceği düşünülüyor.  Böylece bu erişimi sağlayan hackerlar arızalanan akıllı telefonları farklı amaçlar için kullanabiliyor.

Facebook mühendisleri tarafından altı ay önce fark edilen bu güvenlik açığı, yapılan Şubat güncellemesiyle büyük oranda kapandığı düşünülüyor. Yine de tam anlamıyla güvenlik açığının kapanmadığı da ortaya çıkan bilgiler arasında. Facebook ise bu açığının tüm Android kullanıcılarını kapsmadığını, hatta bu güncelleme öncesi sürümü kullanan kullancıların bile çok azını etkilediğini iddia ediyor.

Facebook ise Instagram güncellemesi ile kullanıcıların bu tür saldırılardan korunabileceğini düşünüyor.  Şirket, kullanıcıları bu güvenlik açıklarından etkilenmemek için ise uygulamayı sürekli güncel tutmaları gerektiği konusunda uyardı. Android kullanıcılarını tehdit eden Instagram güvenlik açığı hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.