Android Sayesinde İstenilen Numara Engellenebilir

Android Sayesinde İstenilen Numara Engellenebilir

Android işletim sistemine sahip telefonlar sayesinde, istenilen numara engellenebiliyor. Böylece kişiler istemedikleri arama ve mesajların önüne geçmiş oluyorlar.

Android işletim sistemine sahip telefonlar kullanıcıları, istedikleri numarayı engellenebiliyor. Akıllı telefona sahip kullanıcılar, istediği numarayı engelleyerek, istemedikleri çağrı ve mesajların önüne geçiyorlar.

Android işletim sistemli telefonlarda engellenmek istenilen numara çağrı geçmişinin olduğu bölümden engellenebiliyor. Telefon uygulamasını açmak ve son aramalar listesinden engellenmek istenilen numarayı seçmek yeterli oluyor. Telefon üreticisine göre biraz farklılık gösteren engelleme işlemi her Android telefonda bulunuyor. Bu işlem sayesinde engellenen numaradan gelen aramalar hiçbir şekilde kullanıcıya ulaşmıyor ve mesajlar otomatik olarak siliniyor.

Android işletim sistemi yanı sıra daha geniş yöntemlere başvurmak da mümkün. Arama engellemeyi sağlayan bir çok uygulama mevcut.

Arama engellemek için kullanılabilecek numaralar

Ücretsiz olarak elde edilebilen Mr. Number uygulaması sayesinde, engellenen numaralar sahtekarlık, spam, bilinmeyen olarak 3 başlığa ayrılabiliyor. Call Blocker Free isimli uygulama Mr Number'a benzese de 2 başlık altında toplanabiliyor. Siyah listeye eklenen numaraları engellemek mümkünken, beyaz listeye engellenen numaralar sayesinde sadece listeye eklenmiş numaralardan arama gelebiliyor. Ciddi şekilde taciz edilen insanlar beyaz listeyi kullanarak, bunun önüne geçebilir.

Truecaller isimli uygulamada ise hesap oluşturarak kullanım mümkün. Uygulamanın ana ekranında gelen aramaya dair bilgiler yer alırken, uygulamayla beraber diğer kişilerin engellediği numaraları da görüp engellemek mümkün. Uygulama sayesinde gizli aramaların tamamını engellemek veya sessizce çalmasını sağlamak da mümkün.

CIA Free Caller ID de Truecaller benzeri bir uygulama. CIA sayesinde arayanın diğer CIA kullanıcılarının rehber bilgileri sayesinde kim olduğunu görmek mümkün. Ancak uygulamayı yüklemekle rehberinizdeki isimlerin, başka kullanıcılara gelen aramalarda görüntülenebileceğini unutmamak gerekiyor.

Üstelik bu uygulamaları bir kısmı Android dışındaki cep telefon işletim sistemlerinde de çalışıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.