Android telefon hızlandırma için öneriler

Android telefon hızlandırma için öneriler

Bazı problemlerden veya yazılımsal durumlardan kaynaklı çeşitli sorunlar, telefonunuzu yavaşlatabilir. Bu yazımızda Android telefon hızlandırma için 10 adet pratik öneri okuyacaksınız.


Yeni bir telefon aldınız ve birkaç ay sonra eskiden olduğu kadar hızlı olmadığını fark ettiniz. Ve konu bütçeyle de sınırlı değil. Galaxy Note 8 gibi son teknoloji cihazlar da birkaç ay kullanımdan sonra ortaya çıkan yavaşlamaya eğilimli.

Neyse ki, Android telefon hızlandırma için birkaç şey deneyebilirsiniz. Ayrıca, telefonunuzun pilinden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak birkaç pil optimizasyonunu da yazımızda bulacaksınız.
 

1 – Google Files Go kullanın
 

Google’ın dosya yönetimi uygulaması harika. Telefonunuzu yalnızca kullanılmayan dosyalar ve uygulamalar için analiz etmekle kalmaz, aynı zamanda dosyaları kolayca aktarmanızı da sağlar.

Uygulama, iki sekmeyle minimalist bir tasarıma sahip: Depolama ve Dosyalar. Depolama sekmesinden, telefonunuzda bıraktığınız depolama alanı miktarının yanı sıra, alanın boşaltılmasına ilişkin ipuçlarına genel bir bakış açısı elde edersiniz.

Ayrıca, uygulamaların önbelleğe alınmış verilerini Files Go içinden kolayca temizleyebilirsiniz.

2 – Kullanılmayan uygulamaları silin ya da devre dışı bırakın
 

Pixel ve Android One gibi telefonların çoğu bir çeşit bloatware (önceden yüklü uygulamalar) ile birlikte gelir. Neyse ki, bunları kullanmayacaksanız telefonunuza önceden yüklenmiş olan uygulamaların çoğunu devre dışı bırakabilir veya bazı durumlarda kaldırabilirsiniz.

Telefonunuzda yüklü tüm uygulamaları görmek için Ayarlar’dan Uygulamalar’a gidin. Tanımadığınız bir uygulama bulduğunuzda, onu kaldırın veya devre dışı bırakın. Kullanılmayan uygulamaları görmek ve gerektiğinde silmek için Files Go uygulamasını da kullanabilirsiniz.
 

3 – Uygulamaların “Lite” versiyonlarını yükleyin
 

Sınırlı bir belleğe ve depolamaya sahip bir telefon kullanıyorsanız, iyi optimize edilmemiş bir uygulama kullanmak, çok fazla sıkıntıya neden olabilir. Uygulama, yeni bir Pixel 2 XL modelinde bile donma eğiliminde olduğu için Facebook, mükemmel bir örnektir. Moto G5 Plus gibi bir bütçe dostu telefobda, genel deneyim can sıkıcı olmaya eğilimlidir.

Neyse ki, Facebook, tam teşekküllü uygulamanın kaynaklarının bir kısmını kullanırken, aynı zamanda iyi çalışan “Lite” adlı başka bir versiyona sahip. Facebook Lite, başlangıçta gelişmekte olan pazarlarda giriş seviyesi cihazlarda çalışacak şekilde tasarlandı ancak uygulama, sonradan küresel olarak kullanılabilir hale geldi.

Facebook Lite, 2G bağlantılarında ve 1 GB RAM kadar düşük cihazlarda çalışmak üzere optimize edilmiştir. 5 MB’ın altında alan kaplar. Normal uygulamaya da benzer özellikler sunar.

Haber akışınızda gezinebilir, durum güncellemelerini gönderebilir, arkadaşlarınızın yayınlarına yorum yapabilir, yerel etkinlikleri bulabilir ve daha pek çok şey yapabilirsiniz.
 

4 – En son güncellemeyi kontrol edin
 

Yazılımınızın güncel olduğundan emin olmak telefonunuz için önemlidir. Çünkü üreticiler, hata düzeltmeleri ve kararlılık iyileştirmeleri içeren düzenli güncellemeleri sunmak isterler.

Google ayrıca, güvenlik açıkları için düzeltmeler sunduğundan önemli olan aylık güvenlik güncellemelerini de yayınlamaktadır. Büyük platform güncellemeleri, telefonunuzun performansını önemli ölçüde artıran bir onarım listesi listesi sunma eğiliminde olacaklardır.

5 – Ana sayfanızı düzenleyin

Canlı duvar kağıdı kullanmak, özellikle bir bütçe telefonu kullanıyorsanız, telefonu yavaşlatır. Uygulamalar arasında geçiş yaparken veya ana ekrana geri dönmek için bir uygulamadan çıkarken çok fazla gecikme yaşıyorsanız, statik bir arkaplana geçmeyi deneyin ve yardımcı olup olmadığını görün.

Çok fazla kaynak tüketmeyen hafif canlı duvar kağıtları arıyorsanız da Google’ın Duvar Kağıtları uygulamasını veya Minima‘yı deneyebilirsiniz.

6 – Başka bir “Launcher” deneyin
 

OnePlus ve Motorola, “saf” Android’e yakın bir kullanıcı arayüzü sunuyor ve son yıllarda HTC ve Sony de iyi bir deneyim sunmaya başladı.

Samsung, son sürümü ile temiz ve modern bir arayüz seçti ancak Güney Kore vatandaşı LG‘nin bu alana gitmesi için çok uzun bir yolu var. Aynı şey, özel bir arayüz sunan Huawei, Xiaomi, OPPO ve Vivo için de geçerli.

7 – Bataryanızı optimize edin
 

Telefonunuzun pilinin normalden daha hızlı azaldığını fark ederseniz, bu, genellikle uygulamaların CPU döngülerini bozarak enerji harcadığı anlamına gelir. Arka planda çalışan uygulamalar da pili kullanma eğilimindelerdir, bu nedenle telefonunuzun pil kullanımını düzenli olarak izlemek iyi bir seçimdir.

Bataryayı yoran uygulamayı belirlemek için Ayarlar’dan Pil bölümüne gidin ve o uygulamayı bularak arka planda çalışmasını engellemek için “Durmaya Zorla“yı kullanın.

8 – Sürekli açık ekranı kapatın
 

Telefonunuzun kilidini açmak zorunda kalmadan gelen bildirimlere hızlı bir şekilde göz atmak isterseniz, her zaman açık bir ekran kullanıma hazırdır. Ancak bu özellik, pilinizi yorar.

Cihazınızın pil ömründe bir düşüş görüyorsanız, her zaman açık ekranı kapatmak sorunu çözmenin bir yoludur.

9 – Kullanmadığınızda Bluetooth’u kapatın
 

Bluetooth gibi her zaman kullanmayacağınız şeyler, kullanımda olmadığında kapatılması mantıklı özelliklerdir.

Çoğu uygulama, çalışmak için bir tür konum bilgisine ihtiyaç duyar. Bu yüzden konum hizmetlerini kapatmak önerilmez. Ancak yine de böyle uygulamalarınız yoksa Bluetooth’u kapatmanız pil açısından yararınıza olacaktır.

10 – Batarya optimize edici yüklemeyin
 

Bu mantıklı gözükebilir ancak çoğu böyle uygulama işe yaramaz. Bu “yardımcı programlar“, arka planda çalışan uygulamaları kaldırmaktan ve telefonunuzun önbelleğini temizlemekten başka bir şey yapmaz. Hatta genellikle rahatsız edici reklamlar ve kötü amaçlı yazılımlarla uğraşmak zorunda kalırsınız.

Sürekli yavaşlama görüyorsanız ve uygulamaların yüklenmesi uzun zaman alıyorsa, bunları tek tek temizlemek ve arka planda çalışan uygulamaları kaldırmak daha iyi bir fikirdir. Önbelleği temizlemek için Google Files Go uygulamasına her zaman güvenebilirsiniz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.