Android telefonlar için bir dönemin sonu geldi!

Android telefonlar için bir dönemin sonu geldi!

Google, Ekim ayında yavaş yavaş kapatmaya başladığı Play Music hizmetine resmen son verdi.

Google, Ağustos ayında uygulamayı yavaş yavaş kapatacağını duyurmuştu. Eylül ayıyla birlikte de servisin durdurulma süreci Yeni Zelanda ve Güney Afrika’da başlatılmıştı. Ekim ayında abone alımı ve uygulama içi satın alımı durdurulan servis, dün itibariyle resmi olarak kapılarını kapatmış oldu. Bundan sonra varlığına YouTube Music çatısı altında devam edecek olan uygulama, oynatma listelerinizi, satın aldıklarınızı ve beğenilerinizi ay sonuna kadar YouTube Müzik’e aktarmaya izin verecek. Ancak Google Play Müzik kitaplığı yeni yılla birlikte tamamen yok olacak.

Kullanıcılar uygulamanın sayfasına gittiklerinde ” Google Play Müzik artık kullanılmıyor. Oynatma listeleri ile yüklemeler de dahil olmak üzere hesabınızı ve kitaplığınızı sınırlı bir süre için aktarabilirsiniz” mesajı ile karşılaşıyorlar. Kullanıcılar dilerlerse YouTube Music’e aktar seçeneği ile müziklerini aktarabilecek. Ayrıca dilerlerse müzik kitaplığını indirme, öneri geçmişini silme ve müzik kitaplığını silme gibi seçeneklerle uygulamaya dair farklı kararlar alabilecek.

Uygulamanın tarihe karışması süreciyse Mayıs ayında başlamış, kullanıcılarının yüklenen içeriği, oynatma listelerini yeni bir aktarım aracı aracılığıyla YouTube Music’e geçiş yapmasına izin verilmişti. 

Spotify’ın yaklaşık 130 milyon abonesine karşın 20 milyon ücretli aboneye sahip olan YouTube Music, İskandinav merkezli firmanın en yakın rakibi olarak gözüküyor. Özellikle Youtube ve Google ile entegrasyonu olmasından dolayı öne çıkan uygulama, kullanıcıların neler izlemek istediğini ana uygulamasında yaptığı gibi belirliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.