Android Telefonlarda Kayıtlı Wi-fi Şifresi Nasıl Öğrenilir? İşte yanıtı...

Android Telefonlarda Kayıtlı Wi-fi Şifresi Nasıl Öğrenilir? İşte yanıtı...

İnsan hayatında neredeyse temel ihtiyaçlar arasında kendine yer edinmiş olan internet, ihtiyaçlarla doğru orantıda yaygınlaşmış ve erişimi kolaylaştıran bir çok yöntem olmuştur.

Bunlardan birisi de kablosuz modem olan wi-fi hizmetidir. Oldukça yaygınlaşan bu hizmete bilhassa kafe ve restoranlarda daha sık rastlanmaktadır. Sunulan bu hizmete artan talep wi-fi ağlarının daha da artmasını sağlamıştır. Elbette sizlerde bu hizmetlerden bir defada olsa faydalanmışsınızdır. Yalnızca kafe veya restoranlarda değil, ziyaretine gittiğiniz akraba ve komşularınızda da hal hatırdan önce wi-fi şifresi sorulur hale gelmiş durumda.
 

Telefona Daha Önce Kaydedilen Wi-fi Şifresi Nasıl Görülür
 

Daha önce bağlandığınız wi-fi ağına farklı bir telefon, tablet veya bilgisayardan bağlanmak istediğiniz zaman internet ağ şifresini her zaman hatırlayamayabilirsiniz. Bu durumda devreye wi-fi şifresini görmenizi sağlayan çeşitli uygulamalar mevcuttur. Ancak unutulmamalıdır ki bu programları kullanabilmek ve işlemlerin uygulanabilmesi için Android cihazınızda root erişimlerinin sağlanmış olması gerekiyor. İPhone cihazlarda uygulanması gereken ise jailbreak işlemidir.
 

Wi-fi Şifresini Görmenizi Sağlayan Uygulamalar
 

İlk sırada en sık kullanılan program olarak Es File Explorer uygulamasını yükleyebilirsiniz. Android cihazlardaki sistem dosyasına erişebilmek için kullanacağınız uygulama olan Es File Explorer'ın, cihazınıza yüklenmesi tamamlandığında uygulamayı açarak ana dizine gitmeniz gerekiyor. Daha sonra data klasörünü açın ve sırasıyla data/misc/wifi dizininde yer alan wpa_supplicant.conf dosyasını bularak açın ve daha sonra uygulama tercihi olarak Es File Explorer'ın dahili text/HTML viewer aracını ayarlayabilirsiniz. Parola ve ağ SSID'lerinin listelenmiş halini dosyada bulacaksınız. Burada görünen wi-fi ağları ve parolaları yazabilirsiniz.
 

İPhone'da Wi-fi Şifresi Öğrenme
 

Jailbreak uygulanmış İPhone'larda ise Cydia üzerinden networklist tweak araması yaptıktan sonra wi-fi ayarlarında Network passwords (eski ios sisteminde known networks) a girerek İPhone cihazınızda kayıtlı olan tüm wi-fi şifrelerini görebileceksiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.