Android uygulamaları artık böyle güncellenecek!

Android uygulamaları artık böyle güncellenecek!

Android destekli akıllı telefonlar için her geçen gün yeni özellikler ve güncellemeler gelmeye devam ediyor.

Android Geliştirici Blog‘da belirtilenlere göre testlerine başlanan In-app ile birlikte, bazı uygulamalar kullanım esnasında güncelleştirilebilecek ve bu yeni özellik iki farklı şekilde kullanılabilecek.

Android‘e yeni beceriler ekleyecek In-app isimli özellik sayesinde belirli uygulamaları kullanırken güncelleyebileceksiniz. Bu özelliğin, acil ve esnek olmak üzere iki farkı işlevinin bulunduğunu da ekleyelim. İsimlerinden de anlayabildiğiniz gibi acil olanda uygulamayı kullandığınız sırada bildirim geliyor ve bildirimi kabul ederek güncellemeyi başlatabiliyorsunuz. Daha sonrasında uygulama kapanıp ardından açılıyor.

Esnek güncellemede ise uygulamayı kullanmaya devam ediyorsunuz ve güncelleme indiği sırada yeniden başlatmak için bildirim geliyor. Uygulama kapandığı sırada güncelleme tamamlanıyor ve otomatik olarak geri açılıyor.

Geliştirme aşamasında olan bu güncellemeler sayesinde akıllı telefonunuzdaki uygulamalara güncelleme sırasında erişim sağlayabileceksiniz. Yeni özellik henüz sadece Google’ın erken erişim partnerlerine açık. Android geliştirici hesabına sahip olan kişiler için bile test etmeleri için aktif değil. Net bir tarihi olmasa da yakın zamanda geliştirici hesabı olan kişiler yeni özelliği test edebilecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.