Android'de Pop-up Reklamlarından Bıktınız Mı? İşte Onları Engelleme Yöntemleri...

Android'de Pop-up Reklamlarından Bıktınız Mı? İşte Onları Engelleme Yöntemleri...

Android destekli telefon ve tablet kullanımlarında sürekli ortaya çıkan Pop-up reklamlar, oldukça sinir bozucu duruma gelmektedir.

İnternet sitelerinden oldukça yaygın olarak kullanılan ve sürekli kullanıcıların karşısına çıkan bu reklamların kısıtlanabilmesi için yapılması gereken birkaç adım bulunmaktadır.
 

Android Web Tarayıcılarından Pop-Up Reklamlar Nasıl Engellenir?
 

Android işletim sisteminde bulunan ve varsayılan tarayıcı olan Google Chrome üzerinden Pop-up reklamlar kısıtlanabilmektedir. Bu işlem için, Ayarlar - Site Ayarları yolu izlenir. Açılan sayfada bulunan Pop-up'lar seçeneği bulunarak, devre dışı seçeneği işaretlenir. Pop-up reklamların engellenmesi için izlenecek bir diğer adım ise, veri tasarrufu modu etkinleştirilerek yapılmasıdır. Bu işlemin amacı, mobil veri kullanımının azaltılması için gereksiz özelliklerin kaldırılarak Pop-up reklamlarının devre dışı bırakılmasıdır. Veri tasarrufunun etkinleştirilmesi için, Chrome ayarları - Veri tasarrufu adımları takip edildikten sonra, veri tasarrufu etkin duruma getirilir.
 

Opera Web Tarayıcısı ile Pop-up Reklamlar Nasıl Kısıtlanır?
 

Pop-up reklamların engellenmesi için en etkili yöntem Opera web tarayıcısının kullanılmasıdır. Nedeni ise, bu tarayıcının tüm Pop-up reklamları otomatik olarak engelleme özelliğidir. Oldukça hızlı çalışan bu uygulama aynı zamanda Pop-up reklamları engelleme konusunda oldukça başarılıdır.
 

Uygulama ile Gelen Pop-up Reklamların Engellenmesi.
 

Tarayıcılarda engellenebilen Pop-up reklamlar, uygulamaların en büyük derdi olmuştur. uygulamalar için henüz bir çözüm bulunamayan Pop-up reklamlar için tek çözüm, uygulama internet olmadan çalışabiliyorsa, cihazdan internet bağlantısı kesilerek kullanılmalıdır.
 

Bilinmeyen Kaynaklardan Gelen Pop-Up Reklamları Kısıtlanabilir mi?
 

Herhangi bir program kullanılırken ortaya çıkan Pop-up reklamlar, kullanılan cihaza yazılımsal olarak zarar verebilmektedir. Bu reklamların kısıtlanması için izlenecek yol, Ayarlar - uygulamalar - Gelişmiş - Diğer uygulamalar üzerinde görüntüleme yolu izlenerek, yüklenen uygulamalar listesinde bu seçeneğin aktif olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.