Android'den iMessage'a rakip!

Android'den iMessage'a rakip!

İOS ekosisteminde Apple kullanıcılarının birbiriyle mesajlaşmalarını sağlayan iMessage uygulaması bulunuyor.

Android tarafında ise bu uygulamanın karşılığı uzun zamandır yok. Ancak, ortaya çıkan bilgilere göre Android iMessage için rakibi üzerinde çalışıyor. Google RCS ismi verilen uygulama bu ay iki ülkede hayatına başlıyor.  Android iMessage ile rekabeti edeceği yeni uygulama ile kullanıcıların birbiriyle daha yüksek kalitede fotoğraflar paylaşmasını sağlayacak. Uygulama bu ay içinde İngiltere ve Fransa’da yayınlanacak. Uygulamada kullanıcılar gönderdikleri mesajlar için okundu bilgisi gönderilecek. RCS ismi verilen uygulamanın bir dezavantajı bulunuyor. Ne yazıkki uygulamada iMessage ve WhatsApp’ta olduğu gibi mesajlar uçtan uca şifrelenmiyor. Ancak, şirket bunun için çalışmalar yaptığını da açıkladı.

Android yöneticilerinden Sanaz Ahari, mesajlaşmanın kişisel bir durum olduğunu ve kullanıcıların iletişiminde mahremiyet haklarına sahip olduklarının altını çizdi. Ahari, ‘Buna bir çözüm bulmaya çalışıyoruz’ dedi. Ahari, Android RCS uygulamasının amacının kullanıcılar için işe yarayan, basit bir kullanıcı deneyimi yaşatmak olduğunu söyledi.

Google aynı zamanda mesajları alıcılara iletirken geçen sürede depolanmayacağını da belirtti. Yıl sonuna kadar daha fazla ülkede kullanıma açılacak uygulamanın tüm ülkelerde kullanılacağına dair bir açıklama ise bulunmuyor.

Google daha önce Hangouts, Google Messenger, Duo ve Allo gibi uygulamalarla mesajlaşma dünyasına giriş yapmıştı. Ancak, Android iMessage uygulaması kullanıcıların mesajlaşmasını daha da kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Ancak, Android kullanıcılarının çoğunlukla WhatsApp kullandığını düşünürsek, bu alışkanlığı yeni uygulamaya çevirmek biraz zor gibi görünüyor.

Google RCS nasıl çalışıyor?

SMS yerine tercih edilebilecek bu uygulama aslında alıştığımız sohbet uygulamalarına benzer bir işletiye sahip. Kullanıcılar Android’de Mesajlar bölümü açtığında RCS sohbetine geçmeyi öneren bir uyarı alacak. RCS aynı zamanda her kullanıcı için varsayılan uygulama olarak sunulabilecek. Burada, Apple kullanıcılarının otomatik olarak iMessage’a geçmeleri ile benzer bir sistem işleyebilir.

Şifrelenen mesajlar ne yazıkki tamamen uçtan uca şifrelenmiyor. Yani RCS sağlayacısı mesajların içeriğin görebilme yetkisine sahip. Ayrıca, istenildiği takdirde bu bilgileri hükümetler ile de paylaşabilir. RCS operatör hizmetine bakılmaksızın tüm Android telefon modellerine çalışabilecek. Son olarak, RCS’de bu uygulamaya kimin sahip olup olmadığının anlaşılacağı bir veritabanı bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.