Android'in patronuna tepkiler çığ gibi! Cinsel taciz ...

Android'in patronuna tepkiler çığ gibi! Cinsel taciz ...

Bu hafta New York Times gazetesinden gelen ayrıntılı bir raporda, cinsel taciz iddialarıyla ilgili bir soruşturma sonrasında 2014'te şirketten ayrılan, Android'in yaratıcısı Andy Rubin aleyhine yazılar yazıldı.

Ayrıca Google, Rubin'in 90 milyon dolar olduğu iddia edilen "kıdem tazminatı" ilgili olarak çalışanları ile karşı karşıya gelme noktasında.

New York Times'tan Daisuke Wakabayashi ve Kate Conger cuma günü yaptığı açıklamada, soruşturmadan kaynaklanan iç kargaşaların sürdüğünü bildirdi. Perşembe günü şirket yöneticileriyle yapılan toplantıda, Google çalışanlarından en çok sorulan sorunun şirketin "istismarcıları korunması" iddialarıyla ilgili olduğu bildirildi.

Times'ın Perşembe günü yayınladığı rapordan gelen detaylarda Rubin'in 2013'te evlilik dışı bir ilişkiye sahip olduğu bir çalışana, ona oral seks yapması için baskı yapmakla suçlandığı bildirdi. İddialarla ilgili bir iç soruşturmanın ardından, Google'ın o zamanki şefleri, iddianın gerçek olduğuna karar verdikten sonra CEO Larry Page, Rubin'den istifasını sunmasını istedi. Rubin'in 90 milyon dolarlık dört yıllık ödeme ile Google'dan ayrılmasına karar verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.